Ρίο 2016: Παραολυμπιονίκης έπεσε με τη φλόγα στα χέρια και ξανασηκώθηκε

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης  των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και μια στιγμή θα μείνει  ανεξίτηλη στην μνήμη ολόκληρου του κόσμου.

Η Βραζιλίνια Παραολυμπιονίκης του 1984, Μάρσια Μαλσάρ, μπαίνει στο θρυλικό Μαρακανά κρατώντας στο ένα της χέρι την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα και κάτω από καταρρακτώδη βροχή, ενώ με το άλλο κρατούσε ειδικό βοήθημα έτσι ώστε να κρατάει την ισορροπία της λόγω του κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Στην προσπάθεια της να περπατήσει ισορροπώντας κάτω από δύσκολες για εκείνη συνθήκες, γλιστράει η δάδα, δυστυχώς μαζί μ’ εκείνη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο έδαφος.

Ωστόσο, σε κλάσματα δευτερολέπτου η ίδια προσπαθεί να σηκωθεί έτσι ώστε να συνεχίσει κανονικά τον δρόμο που βαδίζει αφήνοντας πίσω ότι έχει συμβεί.

Τότε, γνωρίζει την αποθέωση όλου του σταδίου που καταχειροκροτά την προσπάθεια και την θέληση της να συνεχίσει κανονικά το «ταξίδι» της…

Αυτά είναι τα σύγχρονα παραδείγματα θέλησης και ελπίδας, μιας και όπως είπε ο Νέλσον Μαντέλα: «Κάτι φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει».

2016 Rio Paralympics - Opening ceremony - Maracana - Rio de Janeiro, Brazil - 07/09/2016. Brazilian Paralympic runner Marcia Malsar falls while carrying the torch as rain falls during the opening ceremony. REUTERS/Ueslei Marcelino FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

paraolympics2

paraolympics1

paraolympics49

paraolympics3