ΡΙΟ 2016 - Στίβος: Όγδοη η Παπαχρήστου, εκτός τελικού ο Μπανιώτης

Η Βούλα Παπαχρήστου είχε προκριθεί εύκολα στον τελικό του τριπλούν και έκανε όνειρα, μαζί της και οι Έλληνες φίλαθλοι, για ένα μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ατυχώς για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όμως, η οποία μετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έπεσε σε μάχη «γιγάντων» και συγκεκριμένα σε έναν από τους εντυπωσιακότερους αγώνες όλων των εποχών στη διοργάνωση!

Η Παπαχρήστου είχε καλύτερο άλμα στα 14,26 μέτρα κι αυτό την έφερε μεν στην πρώτη οκτάδα, ατυχώς όμως γι΄ αυτήν δεν κατόρθωσε να πάει παραπάνω. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του συναγωνισμού, η έβδομη αθλήτρια στην τελική κατάταξη, η Γουίλιαμς από την Τζαμάικα, έκανε 14,53 μ.!

Ο τελικός κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, με την Κατερίν Ιμπαργκουέν από την Κολομβία να κατακτά, όπως αναμενόταν, το χρυσό μετάλλιο με το εντυπωσιακό 15,17 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, ενώ ακόμη και το δεύτερο άλμα της, στα 15,03 μ., θα της έδινε το χρυσό μετάλλιο!

Η Γιουλιμάρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα «προσγειώθηκε» στα 14,98 μ., ενώ τρίτη ήταν η νικήτρια του 2012 στο Λονδίνο, η Όλγα Ριπάκοβα από το Καζακστάν, με επίδοση 14,74 μέτρα.

Την έκπληξη πήγε να κάνει η Αμερικανίδα αθλήτρια του Πέτρου Κυπριανού, η Κίτουρα Όρτζι που πήδησε στα 14,71 μ., κατετάγη στην τέταρτη θέση και σημείωσε εθνικό ρεκόρ, ενώ η Μινένκο από Ισραήλ έκανε 4,68 μ. και η Μαμόνα από την Πορτογαλία 14,65 μ.

Ο Κώστας Μπανιώτης έδωσε το παρών σε μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση, όμως, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Ο Έλληνας άλτης έμεινε στα 2,22 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και ύστερα απέτυχε στα 2,26 μέτρα. Στον τελικό προκρίθηκαν με άλμα στα 2,26 μ. οι Κύπριοι Κυριάκος Ιωάννου και Δημήτρης Χονδροκούκης.