ΡΙΟ 2016 - Στίβος: «Πέταξε» στον τελικό ο Φιλιππίδης

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ προκρίθηκε εντυπωσιακά χθες ο Κώστας Φιλλιπίδης στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,70 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του στη σεζόν.

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 5,30 μ., συνέχισε χωρίς απώλεια στα 5,45 μ. και πέρασε με τη δεύτερη τα 5,60 μέτρα. Τελικά ο πήχης δεν χρειάστηκε να φτάσει στα 5,75 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό, καθώς εννέα αθλητές προκρίθηκαν με 5,70 μ. και οι υπόλοιποι τρεις (Μπάλνερ, Πούγιατς, Σαβάνο) με 5,60 μέτρα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011, Πάβελ Βογιεκόβσκι, έμεινε εκτός τελικού, όπως και ο Γάλλος Κέβιν Μενάλντο. Ο Φιλιππίδης θα αγωνιστεί  τα ξημερώματα της Τρίτης (02.35) για δεύτερη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ήταν έβδομος πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

«Το σημαντικό ήταν να προκριθώ στον τελικό. Όλα πήγαν καλά, ότι κάναμε ήταν πάνω σε αυτό που χρειαζόμασταν για τον τελικό. Τώρα ξεκουραζόμαστε και ξεκινάμε ένα νέο πλάνο. Ο προγραμματισμός της χρονιάς ήταν για το Ρίο, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για το καλύτερο» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Οι 12 του τελικού είναι οι, Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ), Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα), Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα (Βραζιλία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία), Σούε Τανγκρούι (Κίνα), Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία), Σον Μπαρμπέρ (Καναδάς), Τζέρμαν Κιαραβίλιο (Αργεντινή), Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία), Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία), Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) και Νταΐτσι Σαβάνο (Ιαπωνία).