Ολλανδή Ολυμπιονίκης εγκατέλειψε τον αγώνα για να μην επιβαρύνει το άλογό της

Η Ολλανδή αθλήτρια Αντελίντ Κορνέλισεν, που διαγωνιζόταν στην ιππική δεξιοτεχνία, εγκατέλειψε τον αγώνα για να μην επιβαρύνει το άλογό της.

Με δύο ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή της στην κατηγορία του ντρεσάζ -ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012- η Κορνέλισεν ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού στο Ρίο, όμως τα σχέδιά της ανατράπηκαν μετά από την αιφνίδια ασθένεια του αλόγου της.

Ο Πάρζιβαλ, όπως ονομάζεται το άλογο της Ολλανδής ιππέως, υπέστη ένα δάγκωμα από δηλητηριώδες έντομο, λίγο μετά την άφιξή τους στο Ρίο.

Το κεφάλι του πρήστηκε και ανέβασε υψηλό πυρετό. Οι κτηνίατροι έσπευσαν να χορηγήσουν θεραπευτική αγωγή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Η Κορνέλισεν αποφάσισε να αγωνιστεί κανονικά, όμως λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, η ολυμπιονίκης παραιτήθηκε και απομακρύνθηκε μαζί με το άλογό της από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς όπως δήλωσε, κατάλαβε πως το άλογό της δεν ήταν σε καλή κατάσταση και εάν συνέχιζε να αγωνίζεται θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Η 37χρονη αθλήτρια μάλιστα είχε αιτηθεί να διεξαχθεί μία μέρα αργότερα ο αγώνας, ώστε το άλογο να έχει παραπάνω χρόνο ανάρρωσης, το αίτημά της όμως απορρίφθηκε.

Πηγή: sport-fm