Το παράπονο της Άννας: Τι ζήτησε από Δήμο και Ομοσπονδία

Η Άννα Κορακάκη έζησε συγκινητικές στιγμές με τον κόσμο να την αποθεώνει κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες προπόνησής της δεν “μάσησε” τα λόγια της, αναφερόμενη στη συμπεριφορά της Ομοσπονδίας και την απόφαση του Δήμου Δράμας να κατεδαφίσει το σκοπευτήριό που προπονούταν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «απογοητεύτηκα που γκρέμισαν την παράγκα μου…». «Θα μιλήσω για το θέμα με τον δήμαρχο, όταν επιστρέψω στην Δράμα, δεν με ρώτησε κανείς, ουσιαστικά έγινε με το «έτσι θέλω», πρόσθεσε. “Πιστεύω ότι το έκαναν επειδή ήταν μια εικόνα που δεν… τιμούσε τη δημοτική αρχή”.

«Είχα πράγματα εκεί… Δεν λέω, είναι χρήσιμο να γίνει κάτι καλύτερο, όμως όλα έγιναν τόσο βίαια και βιαστικά”, συνέχισε.

«Το ξήλωμα έγινε λίγες ώρες μετά από το πρώτο μετάλλιο, όλα αυτά τα χρόνια έκανα προπονήσεις εκεί, δεν σεβάστηκαν τον χώρο μας. Έπρεπε να κατασκευαστεί ένα νέο σκοπευτήριο, αλλά πιο πριν, όταν το χρειαζόμουν. Έπρεπε να γίνει πριν πάω στο Ρίο, όμως δεν το είχα», υπογράμμισε ακόμη. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα γίνει γρήγορα, “αν και μου έλεγαν ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος να γίνει. Θεώρησα βίαιη και απότομη αυτή την κίνηση, το ότι έγινε λίγες ώρες μετά την κατάκτησή του μεταλλίου».

Η στάση της Ομοσπονδίας

Η χρυσή Ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι πριν δύο χρόνια η Αννα Κορακάκη είχε αποφασίσει να τα παρατήσει λόγω της συμπεριφοράς της Ομοσπονδίας! «Είναι αλήθεια ότι πριν από δύο χρόνια τα παράτησα, αυτό που με έκανε να το σκεφτώ ήταν η συμπεριφορά της Ομοσπονδίας, αλλά είχα ατσάλινη θέληση, τίποτα δεν πρόκειται να με πτοήσει, ίσως και να πείσμωσα με αυτό που είχε γίνει και κατάφερα αυτά που κατάφερα», δήλωσε στο δελτίο της ΕΡΤ1 η χρυσή Ολυμπιονίκης.

Πρόσθεσε δε πως «με στηρίζουν οι γονείς μου, ο πατέρας μου και όλοι μου οι φίλοι».

Όσο για το τι ζητάει από την Ομοσπονδία; «Δεν θα ζητήσω κάτι περισσότερο απ’ αυτό που ζητούσα μέχρι τώρα. Δεν έχω να ζητήσω κάτι. Ζητούσα τα αυτονόητα. Αυτό ήταν που με πληγώνει και με στεναχωρεί. Δεν θα ζητήσω κάτι παραπάνω. Τώρα και να μου τα προσφέρουν έως εδώ που έφθασα, νομίζω ότι…»

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες που πέρασα» παραδέχτηκε η Ελληνίδα διπλή Ολυμπιονίκης και ευχαρίστησε αποκλειστικά την οικογένειά της, τους φίλους της και όσους ήταν μαζί της πριν την επιτυχία και θα είναι και μετά.