Ο θρίαμβος της Πορτογαλίας και το "ευχαριστώ" του Σάντος στην Ελλάδα

Για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε στους Έλληνες. Ο Πορτογάλος τεχνικός στην κορυφαία στιγμή του Euro 2016, αλλά και της Εθνικής Πορτογαλίας, που κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της Ευρώπης, ευχαρίστησε τους Έλληνες στα ελληνικά.  «Σε όλους τους Έλληνες. Ευχαριστώ πολύ, είναι πάντα στην καρδιά μου», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος.

euro2016-portugal 2

euro2016-portugal 3

Η Πορτογαλία κόντρα σε όλες τις προβλέψεις κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας τον τίτλο που η Ελλάδα της είχε στερήσει το 2004, οπότε και είχε φτάσει στον τελικό. Η τότε οικοδέσποινα του Euro πήρε το τρόπαιο από τα χέρια της φετινής διοργανώτριας, Γαλλίας, σε έναν αγωνιώδη αγώνα, γεμάτο χαμένες ευκαιρίες. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση και συγκεκριμένα στο 109’, όταν ο Έντερ πέτυχε το μοναδικό και εκπληκτικό γκολ της βραδιάς.

Οι πανηγυρισμοί για τους Πορτογάλους, εντός κι εκτός γηπέδων δεν είχαν τέλος. Και ο Ρονάλντο έκανε πραγματικότητα την υπόσχεσή του: «Το 2004 έκλαιγα από λύπη, φέτος θα κλάψω από χαρά».

euro2016-portugal 1