Πειθαρχική δίωξη κατά της Ρωσίας από την UEFA

Πειθαρχική δίωξη κατά της Ρωσίας για τα όσα συνέβησαν μέσα στο «Βελοντρόμ», στη διάρκεια και μετά τον αγώνα, Αγγλία-Ρωσία, άσκησε η UEFA.

Με βάση το οπτικό υλικό που υπάρχει, τα επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές και τις μαρτυρίες, η αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του EURO 2016 θα εξετάσει όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διήμερο και θα αποδώσει ευθύνες στη διάρκεια της διαδικασίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Η έρευνα της UEFA εστιάζεται στη συμπεριφορά των οπαδών της Ρωσίας και στις αναταραχές που προκάλεσαν, στη ρατσιστική συμπεριφορά από μέρους τους και την ανταλλαγή φωτοβολίδων που είχαν με οπαδούς της Αγγλίας, αλλά και τις ζημιές που προκάλεσαν στο γήπεδο της Μαρσέιγ αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, Αγγλία-Ρωσία, που έληξε ισόπαλος 1-1 το βράδυ του Σαββάτου.

Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αργότερα στους δρόμους του λιμανιού της Μασσαλίας και είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δύο οπαδών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Σε ένα από τα επεισόδια ένας άνδρας χτυπήθηκε ανελέητα στο κεφάλι και χρειάστηκε η διαδικασία της ανάνηψης για να επανέλθει, ενώ σε άλλο, οπαδός χτυπήθηκε στο κεφάλι από καρέκλα κι έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Η UEFA διευκρίνισε ότι δεν έχει την παραμικρή δικαιοδοσία για τα γεγονότα στο κέντρο της πόλης, αλλά θα επιληφθεί για τα όσα έγιναν εντός του γηπέδου στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου.