Ιστορικό ρεκόρ ο Τζόκοβιτς

Το πρώτο του τουρνουά Ρολάν Γκαρός πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που επιβλήθηκε 3-1 σετ του Άντι Μάρει για να κατακτήσει το 12ο συνολικά γκραν σλαμ.

Ο Σέρβος έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας όλων των εποχών που κατακτά 4 γκραν σλαμ στη σειρά και ο πέμπτος (στην open era) που έχει σηκώσει και τα τέσσερα τρόπαια στα ισάριθμα μεγάλα τουρνουά.

Ήταν το 1969 η τελευταία φορά που ένας τενίστας κατέκτησε και τα τέσσερα γκραν σλαμ  σε μια χρονιά. Το είχε πετύχει ο Ροντ Λέιβερ.  Ο Τζόκοβιτς το πέτυχε και πλέον μπορεί να καυχιέται πως η ιστορία του αθλήματος έχει γραμμένο και το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα.
Ακόμα μία πρωτιά για τον Νόλε, αποτελεί το γεγονός πως έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του επαγγελματικού τένις που έφτασε τις 28 διαδοχικές νίκες σε γκραν σλαμ διοργανώσεις.

ImageHandler2

Τέλος, αυτός ήταν ο 12ο τίτλος γκραν σλάμ για το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, που υπολείπεται των Φέντερερ (17), Σάμπρας (14), Ναδάλ (14).

Σε ότι αφορά τον αγώνα, ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε με break ωστόσο ο Μάρεϊ απάντησε με δύο δικά του, για να φτάσει στο 6-3 και να κάνει το 1-0 στα σετ.

Ο Τζόκοβιτς ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια και με δύο break points, ισοφάρισε με συνοπτικές διαδικασίες (6-1) σε 1-1 ενώ και πάλι με δύο breaks, πήρε και το τρίτο σετ (6-2) για να προηγηθεί 2-1. Στο τελευταίο σετ, ο Νόλε προηγήθηκε 5-2, ο Μάρεϊ πλησίασε στο 5-4 αλλά το φινάλε ανήκε στον αντίπαλό του, που με 6-4 σήκωσε για πρώτη φορά το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός.