Στις 17 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου, η νέα πρόταση της ΕΠΟ

Την Τρίτη στις 17 του μηνός, με ώρα έναρξης στις 20:30, θα διεξαχθεί ο (πολύπαθος) τελικός του κυπέλλου Ελλάδας, όπως είναι η νέα πρόταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Αυτή είναι η νέα πρόταση της ΕΠΟ και αναμένεται η αντίδραση της πολιτείας, καθώς η ομοσπονδία επιμένει να διεξαχθεί με τους ίδιους όρους, συνεχίζοντας την κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή.

Σήμερα η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συνεδρίασε και αποφάσισε να προτείνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.

Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».