Και τώρα οι δύο τους... - Άλλος ένας "ισπανικός εμφύλιος" σε τελικό Champions League

Την επανάληψη του σκηνικού του 2014 θα παρακολουθήσουν οι ποδοσφαιρόφιλοι στον τελικό του Champions League, καθώς οι δύο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης, Ατλέτικο και Ρεάλ, επικράτησαν των Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτυ, μετατρέποντας τον τελικό, γι’άλλη μια φορά, σε ισπανική υπόθεση.

Το βράδυ της Τετάρτης, ένα… αυτογκόλ ήταν αρκετό ώστε η Ρεάλ να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σίτι και να δώσει ραντεβού με την 11η κούπα στο Μιλάνο. Εξαιρετικός ο Μπέιλ που είχε δοκάρι, κακή η Σίτι που έκανε μόλις… δυο φάσεις στην εστία των Μαδριλένων.

Η Βασίλισσα έγραψε και πάλι ιστορία, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα, με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τελικούς (18), ενώ και ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος Γάλλος τεχνικός σε τελικό Champions League έπειτα τον Βενγκέρ το 2006.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η “γλυκιά ήττα” της Ατλέτικο Μαδρίτης του “πολύ σκληρού για να πεθάνει” Ντιέγκο Σιμεόνε, με 2-1 από την Μπάγερν στο Μόναχο, αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του “Τσόλο”, καθώς είχε προηγηθεί το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, και με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα χαμένο πέναλτι. Και αν το πέναλτι που δόθηκε για τους «ροχιμπλάνκος» προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, καθώς το βίντεο δείχνει ότι το μαρκάρισμα στον Φερνάντο Τόρες έγινε εκτός περιοχής, η Ιστορία θα γράψει ότι η Ατλέτικο θα παίξει σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία τριετία.

Μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό του 2014 ή αν αυτή τη φορά οι «ροχιμπλάνκος», μετά και την Μπαρτσελόνα, είναι ικανοί να “καθαρίσουν” και τη Ρεάλ. Άλλωστε, είναι πιο έμπειροι από την προηγούμενη φορά. Ίδωμεν…