Champions League: Η Μπάρτσα "σκόνταψε" στον Τσόλο, η Μπάγερν "καθήλωσε" τους "αετούς"

Σε κακό δαίμονα της Μπαρτσελόνα τείνει να εξελιχθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς οι μπλαουγκράνα έχουν αποκλειστεί μόνο δύο φορές σε προημιτελική φάση (η μία το 2014, η άλλη φέτος), μόνο που… και οι δύο ήταν από την ομάδα του ‘σκληρού” Ντιέγκο Σιμεόνε.

Το τελικό 2-0 με το οποίο επικράτησε η ομάδα του “Τσόλο” (με σκόρερ τον “αφιονισμένο” Αντουάν Γκριζμάν στο 36΄ και το 88΄ με πέναλτι), αντικατοπτρίζει την ακριβή εικόνα του αγώνα.

Οι Μαδριλένιοι “μπλόκαραν” και αποσυντόνισαν τους Καταλανούς και στην ουσία “αφόπλισαν” τα αστέρια της ομάδας: Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, οι οποίοι δεν είδαν δίχτυα ούτε με το… κυάλι.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατούσε στο στρατόπεδο των μπλαουγκράνα ήταν οι αντιδράσεις του Προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μπαρτομέου, ο οποίος απέφυγε να “χρεώσει” στον διαιτητή τον αποκλεισμό της ομάδα3ς για πέναλτι που δεν έδωσε, αλλά και του προπονητή Λουίς Ενρίκε που δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: “Έχω την ευθύνη 99,9% για την έξοδο στο Champions League. Όχι, κάντε το 100%”.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσόλο μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για το DNA του συνόλου που δημιούργησε, μιας ομάδας που δεν παραιτείται, δεν υποχωρεί, είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και ακούει τον προπονητή της με… θρησκευτική ευλάβεια.

Ως συνήθως… η Μπάγερν

Το αποτέλεσμα του αγώνα Μπάγερν – Μπενφίκα πάλι, δεν εξέπληξε κανέναν. Οι Βαυαροί του Γκουαρντιόλα θα είναι παρόντες στους ημιτελικούς του Champions League για 5η διαδοχική χρονιά, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Μπενφίκα (2-2) και σε συνδυασμό με το νικηφόρο 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο Μόναχο προκρίθηκαν άνετα στην τετράδα της διοργάνωσης.

Ωστόσο οι «αετοί» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου (ανέτοιμος) και με τον Ανδρέα Σάμαρη στον πάγκο σε όλο το 90λεπτο, μπορούν δίκαια να υπερηφανεύονται ότι αποχαιρέτησαν την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Τα γκολ: Μπενφίκα στο 27΄ με (Ραούλ Χιμένες), ισοφάριση από τους Βαυαροούς στο 38′  (Βιδάλ), οι οποίοι πέρασαν μπροστά στο 52′ με τον Μίλερ, “κλείνοντας” ουσιαστικά το κεφάλαιο “πρόσκριση”. Οι «αετοί» πάντως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 76΄ με τον Ταλίσκα.

Η Μπάγερν, μετά και από τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα, προβάλλει πλέον ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου παρ’ ότι στον δρόμο της θα ξαναβρεί σίγουρα κάποια από τις ισπανικές Ρεάλ και Ατλέτικο, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία του “ασανσέρ” που λέγεται Μάντσεστερ Σίτι.