Το Ναύπλιο γιορτάζει τον 3ο Μαραθώνιο

Στους 6.500 είναι οι δρομείς που συμμετέχουν στους δρομικούς αγώνες του 3ου Μαραθώνιου Ναυπλίου.

Στο Ναύπλιο εκτός από τους δρομείς, χιλιάδες επισκέπτες έχουν πλημμυρίσει την πόλη κι έχουν κάνει κερκίδα στα πεζοδρόμια, δίνοντας το θερμό τους χειροκρότημα στους αθλητές.

Στις 8.45 το πρωί έγινε η εκκίνηση της Ημιμαραθώνιας ποδηλατοδρομίας και στις 9.00 το πρωί, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης με αθλητική περιβολή έκαναν την εκκίνηση της μαραθώνιας διαδρομής, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας έδωσαν το σύνθημα για την εκκίνηση του ημιμαραθωνιου δρόμου, έχοντας στο σημείο της εκκίνησης μαζί τους και τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο.

Τον 3ο Μαραθώνιο Δρόμο Ναυπλίου, διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.

Στην Μαραθώνια διαδρομή νικητής αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, που πέρσι είχε τερματίσει στην 2η θέση και στις επόμενες θέσεις τερμάτισαν ο Γιώργος Χατζηγιάννης και ο Δημήτρης Βογιατζής, ενώ στις γυναίκες την 1η θέση κατέλαβε η Ευγενία Μπουλμέτη.

Στον ημιμαραθώνιο δρόμο την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κώστας Γκελαούζος, την δεύτερη θέση ο Λάμπρος Μαλτέζος και την τρίτη θέση ο Αλέξης Πασπάτης, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ