Οι "16" του Champions League

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Champions League 2014-15 και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους 16 που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε ισχυρούς και ανίσχυρους, με τους ισχυρούς φυσικά να είναι αυτοί που κατέκτησαν την κορυφή στον όμιλο τους.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Δευτέρα (15/12) στη μία το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας και δεν μπορούν στους “16” να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή από τον ίδιο όμιλο.

Τέσσερις ομάδες έχει μόνο η Γερμανία, από τρεις έχουν Ισπανία και Αγγλία, δύο η Γαλλία, από μία Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία και Ουκρανία.

Όσον αφορά στο Europa League, υπάρχουν παρακάτω οι 8 ομάδες που συνεχίζουν εκεί, με τον Ολυμπιακό να είναι στους 4 δυνατούς (μαζί με τους 12 πρωτοπόρους βέβαια από τους ομίλους του Europa).

Οι 4 ανίσχυροι που βλέπετε παρακάτω είναι δηλαδή πιθανοί αντίπαλοι μαζί με τους 2ους από τους ομίλους του Europa, ενώ οι 3 ισχυροί (χωρίς Ολυμπιακό δηλαδή) θα είναι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ σε περίπτωση που προκριθεί (μαζί με τους πρωτοπόρους του Europa).

Ισχυροί

Ατλέτικο Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης

Μονακό

Ντόρτμουντ

Μπάγερν

Μπαρτσελόνα

Τσέλσι

Πόρτο

 

Ανίσχυροι

Γιουβέντους

Βασιλεία

Λεβερκούζεν

Άρσεναλ

Μάντσεστερ Σίτι

Παρί Σεν-Ζερμέν

Σάλκε

Σαχτάρ Ντόνετσκ

 

Στο Europa League

Ολυμπιακός (9)

Σπόρτινγκ (7)

Μπιλμπάο (7)

Ζενίτ (7)

——————-

Άντερλεχτ (6)

Άγιαξ (5)

Λίβερπουλ (5)

Ρόμα (5)

Πηγή: http://www.sport24.gr/