Διπλό χτύπημα από ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ «χτύπησε» δις στο τελευταίο εικοσάλεπτο με Μανιά και Τσουκαλά και έκανε… ιστορικό διπλό στην έδρα του Ατρομήτου, ο οποίος συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις!

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, όμως αυτό δεν αρκούσε, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε καλά τους χώρους και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ατρομήτου για να φύγει με τη νίκη (0-2) από το Περιστέρι με τα γκολ των Μανιά και Τσουκαλά.

Επιστροφή και βασικός ο «Παπ»

Πριν από λίγες μέρες ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την επιστροφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου και ο Έλληνας επιθετικός πήρε φανέλα βασικού. Στο 4-2-3-1 του Τραϊανού Δέλλα ο Γκορμπούνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κοντοές δεξιά στην άμυνα, ο Μπιτόλο αριστερά και οι Λαζαρίδης, Φυτανίδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κεϊτά, Ουσέρο και μπροστά τους δεξιά ο Ούμπιντες, αριστερά ο Μπρίτο και στον άξονα ο Ναπολεόνι. Στην κορυφή ο «Παπ».

Με Περιστερίδη ο ΠΑΣ

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε το 4-4-2. Ο Βελλίδης, πλέον, αποτελεί παρελθόν και ο Περιστερίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Στρούνα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Ναδάλες το αριστερό και τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, δεξιά τους ο Λίλα και αριστερά ο Ακόστα. Επιθετικό δίδυμο οι Μανιάς, Ίλιτς.

Ορεξάτος ο «Παπ», λίγα πράγματα

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στην επιστροφή του ο Παπαδόπουλος έδειξε… ορεξάτος, καθώς ήταν παντού στην επίθεση, ενώ βοηθούσε στη μεσαία γραμμή.

Οι Περιστεριώτες είχαν και τις δύο πρώτες καλές φάσεις στο παιχνίδι, με τον Έλληνα επιθετικό να δίνει στον Ναπολεόνι, που έκανε τις προσποιήσεις και το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ στο 8′, ενώ αυτό του «Παπ» μπλόκαρε ο Περιστερίδης στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΣ άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να… χτυπήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, ενώ απείλησε για πρώτη φορά με την κεφαλιά του Μιχαήλ, που μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ, στο 14′. Οι πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή και τα πολλά μαρκαρίσματα δεν επέτρεπαν να γίνουν και πολλά πράγματα, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες.

Η επόμενη ήταν στο 28′, όταν ο Μπρίτο γύρισε την μπάλα από αριστερά και ο Ούμπιντες έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, τη στιγμή που το σουτ του ίδιου παίκτη στο 37′ δε βρήκε ούτε αυτό δίχτυα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε μ’ ένα σουτ του Ίλιτς έξω από την περιοχή, το οποίο έλεγχε ο Γκορμπούνοφ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

Τα ηνία ο Ατρόμητος, το γκολ ο ΠΑΣ

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και είχαν τα ηνία, όμως δύσκολα έφταναν στην περιοχή του Περιστερίδη, με τους παίκτες του Πετράκη να κλείνουν καλά τους χώρους. Μάλιστα, οι Ηπειρώτες απείλησαν πρώτοι, όταν ο Κοντοές έκανε λάθος, ο Ίλιτς πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ, με τον Γκορμπούνοφ να μπλοκάρει.

Το ίδιο έπραξε και ο Περιστερίδης στο ωραίο σουτ του Ναπολεόνι στην κίνηση στο 53′, ενώ από κι έπειτα οι Περιστεριώτες δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσαν την μπάλα.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον Ατρόμητο, ο ΠΑΣ πήρε και κεφάλι στο σκορ στο 72′, όταν ο Φυτανίδης έχασε τον Μανιά και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Γκορμπούνοφ για να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε ο «Άγιαξ» να «κλειδώσει» και τη νίκη, αφού ο Γκορμπούνοφ «έβγαλε» το εξαιρετικό γυριστό σουτ του Ακόστα.

Πηγή: gazzetta.gr