ΕΕΑ: Διορία ενός μήνα έδωσε στο Μαρινάκη για να παραιτηθεί

Καθαρογράφτηκε το σκεπτικό της της ΕΕΑ για την ποινή που επεβλήθη και αναφέρει μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΣΦΠ εντός ενός μήνα. Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε εκδοθεί από τις 5/11 και σε αυτό γινόταν λόγος για παραβίαση από πλευράς του κ. Μαρινάκη του περιοριστικού όρου της απασχόλησης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που είχε επιβληθεί στον πρόεδρο του ΟΣΦΠ από τον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης».

Η ΕΕΑ θεώρησε πως ο κ. Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στους “ερυθρόλευκους” και για τον λόγο αυτό του είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ άλλες 150.000 ευρώ είχε κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ ΟΣΦΠ. Ωστόσο η απόφαση δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι τώρα, αφού ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κωνσταντίνος Παπαλάκης είχε ζητήσει το σκεπτικό ώστε να το μελετήσει και να κάνει διορθώσεις.

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήρθε με ψήφους 4-3, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση καθώς αυτή του προέδρου της Κωνσταντίνου Παπαλάκη μέτρησε ως διπλή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το skai. Από την Τετάρτη (9/12) ωστόσο θα επιδοθεί κανονικά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και θα ξεκινήσει η διορία των 30 ημερών που θα έχει στη διάθεσή του για να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να καταβάλλει το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί (όπως και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός).

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ θα είναι σε θέση να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να προσβάλει την απόφαση.

Στο μεταξύ η ΕΕΑ απέρριψε τις προσφυγές των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Δημήτρη Μελισσανίδη. Για τον πρώτο για κακή μεταβίβαση μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΟ στον Μάνο Παπαδόπουλο και για τον δεύτερο επειδή θεωρήθηκε διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και απαγορεύθηκε στον ΟΠΑΠ να βάζει αγώνες της Ενωσης στο κουπόνι του στοιχήματος.