Για το διπλό σήμερα ο Ολυμπιακός στο Μόναχο

Με περίπου 6.000 φίλους του στο πλευρό του και τη γούρικη μπλε φανέλα του μεγάλου «διπλού» με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός παρατάσσεται απόψε στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν (21:45, ΟΤΕ Sport 2), διεκδικώντας το δικαίωμα στο… όνειρο -ή, έστω το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίνονται με θετικό αποτέλεσμα, αλλά ακόμη και αν χάσουν, σε περίπτωση που η Άρσεναλ την ίδια ώρα δεν πάρει, στο Λονδίνο, τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ρεαλιστικά, οι πιθανότητες νίκης είναι μικρές, όμως ο φετινός Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι όλα γίνονται. Σίγουρα, οι Βαυαροί είναι το φαβορί του ομίλου και ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, όμως οι «ερυθρόλευκοι» του Μάρκο Σίλβα θα προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Σε περίπτωση νίκης, μάλιστα, θα πάρουν κεφάλι τριών βαθμών στην κούρσα για την πρωτιά του ομίλου, σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του protothema.gr. Σε περίπτωση ήττας του και νίκης της Άρσεναλ, πάντως, ο Ολυμπιακός θα έχει δεύτερη ευκαιρία, καθώς οι Λονδρέζοι θα χρειάζονται νίκη με διαφορά δύο γκολ στο «Καραϊσκάκη», την τελευταία αγωνιστική, για να προκριθούν εκείνοι σε δύο εβδομάδες.

Τα σχέδια του Σίλβα

Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να καταλήγει σε σχήμα με «φορτωμένο» κέντρο και τρεις μέσους με ανασταλτικές ικανότητες. Όλα δείχνουν ότι θ’ αφήσει στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη και θα επιλέξει τριάδα τους Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο και Κασάμι στο χώρο του κέντρου.

Ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα, οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού θα καλύπτουν τα άκρα της άμυνας (με μια πιθανότητα να προτιμηθεί ο Σαλίνο αντί του Γάλλου αριστερά), ενώ ο Σιόβας θα έχει παρτενέρ τον Ντα Κόστα, ελλείψει του τραυματία Μποτία.

Σεμπά και Πάρντο θα καλύπτουν τα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ιντέγε θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Καπίνο, Χουτεσιώτης, Μανιάτης, Ερνάνι και Φινμπόγκασον.

Τα πλάνα του Γκουαρντιόλα

Η Μπάγερν μπορεί να έχει επί της ουσίας προκριθεί, αλλά θέλει να «καθαρίσει» και μαθηματικά την πρώτη θέση (κάτι που θα πετύχει σε περίπτωση νίκης).

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα και δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ριμπερί, Γκέτσε, Μπερνάτ και Τιάγκο, με τον Αλάμπα να είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Η πιθανότερη σύνθεση των Βαυαρών είναι: Νόιερ, Ραφίνια, Λαμ, Μπενατιά, Μαρτίνεθ, Αλόνσο, Βιδάλ, Μίλερ, Ρόμπεν, Κόστα και Λεβαντόφσκι.