Εμφατικό 4-0 της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου

Η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» τη Ρεάλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και με το εμφατικό 4-0 υποχρέωσε τη «βασίλισσα» σε μία ταπεινωτική ήττα μέσα στο σπίτι της.

Τι κι αν ο Λιονέλ Μέσι δεν ξεκίνησε στο ματς (μπήκε αλλαγή μετά το 60΄), τι κι αν ο Ιβάν Ράκιτιτς προερχόταν από τραυματισμό…Αυτή η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε δεν παίζεται…Με τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει δύο γκολ, οι Καταλανοί έκαναν… πλάκα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη και με το επιβλητικό 4-0 ξέφυγαν με έξι βαθμούς από τους «μερένγκες», δείχνοντας ότι κι εφέτος είναι το απόλυτο φαβορί για το back to back στην primera division.

Το clasico ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μπαρτσελόνα, που δεν είχε στην αρχική της ενδεκάδα τον Λιονέλ Μέσι. Στο 7΄ ο Νεϊμάρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από την πάσα του Σουάρες, ωστόσο, στο 11΄ ο Ουρουγουανός στράικερ με εξαιρετικό σουτ από την πάσα του Σέρχι Ρομπέρο έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Νάβας και οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα (1-0) μέσα στο «Μπερναμπέου».

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους Καταλανούς που κυριάρχησαν στο γήπεδο και με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης προς τους παίκτες της ομάδας για την κακή εικόνα που παρουσίαζαν,

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων ήταν καθολική στο ματς και στο 25΄ ο Σέρχι Ρομπέρτο έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε όταν αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην περιοχή.  Δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 39΄ όταν ο Νεϊμάρ απο οριακή θέση οφσάιντ πλάσαρε τον Νάβας κι έκανε το 2-0.

Το ματς τελείωσε στο δεύτερο μέρος με το τρίτο γκολ των Καταλανών στο 53΄. Από την ασίστ του Νεϊμάρ, ο Ινιέστα με βολέ «εκτέλεσε» τον Νάβας και κάρφωσε το μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του γκολκίπερ της Ρεάλ (3-0). Ο κόσμος αποδοκίμαζε έντονα τους γηπεδούχους, που είχαν υποστεί πραγματικό σοκ και στα επόμενα λεπτά οι Καταλανοί έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Σουάρες και Νεϊμάρ για να πετύχουν και τέταρτο γκολ.

Ο Ρονάλντο στο 68΄ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, στη μοναδική καλή φάση των γηπεδούχων στην επανάληψη. Στο 74΄ ο Λουίς Σουάρες σα σε προπόνηση πλάσαρε τον Νάβας και πέτυχε το τελικό 4-0 με την κάμερα να πιάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κοιτάζει τους συμπαίκτες του απορημένος.

Πηγή: naftemporiki