Φ.Κανουτέ: Μία ζωή Γάλλου δεν έχει περισσότερη αξία σε σχέση με αυτή ενός Παλαιστινίου

Ο Φρεντερίκ Κανουτέ τα «έχωσε» για την επιλεκτική ευαισθησία που έδειξε ο κόσμος για τα θύματα στην Γαλλία, όταν την ίδια ώρα στην Παλαιστίνη σκοτώνονται καθημερινά παιδιά.  «Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν μία καταστροφή, όμως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κάθε μέρα σε άλλα μέρη του κόσμου. Μία ζωή Γάλλου δεν έχει περισσότερη αξία σε σχέση με αυτή ενός Παλαιστινίου αγοριού. Εάν συμβεί κάτι στην Ευρώπη όλοι δείχνουν συμπόνοια. Εάν συμβεί όμως εκτός Ευρώπης, που σκοτώνονται μεταξύ του…», ανέφερε αρχικά ο Κανουτέ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero».

Στη συνέχεια ο άλλοτε επιθετικός της Σεβίλλης στάθηκε και σε ένα συμβάν το 2008 στην Λωρίδα της Γάζας όταν είχε εκφράσει την υποστήριξή του υπέρ της Παλαιστίνης. «Η υποστήριξή μου για την Παλαιστίνη ήταν για κάτι που ήταν χίλιες φορές χειρότερο σε σχέση με αυτό που συνέβη στη Γαλλία και την επόμενη ημέρα με τιμώρησε η ομοσπονδία».

Τέλος, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Κανουτέ υποστήριξε ότι η θρησκεία του Ισλάμ είναι ειρηνική θρησκεία: «Το Ισλάμ είναι μία ειρηνική θρησκεία και μας ζητάει να ζούμε ειρηνικά με όλους. Το 99% των μουσουλμάνων δεν δέχονται τέτοιες θηριωδίες, είναι φιλήσυχα άτομα που θέλουν να ζουν ειρηνικά με τον οποιονδήποτε».