Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Την πρώτη της νίκη πέτυχε η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ

Την πρώτη νίκη στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017 σημείωσε η Εθνική Ανδρών, που επιβλήθηκε της Κύπρου με 31-27 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, στο σχεδόν πλήρες από κόσμο γυμναστήριο της Πάτρας «Κουκούλι».

Στο πρώτο μισό της συνάντησης το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με την Κύπρο μαχητική. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 24΄ (6-7) και έλεγχαν το παιχνίδι ως το 36ο λεπτό, όταν και περνούσαν με διαφορά τριών τερμάτων (14-11) χάρις σε κάποια εντυπωσιακά γκολ του Αργυρού.

Από εκείνο το σημείο, όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση για την Εθνική, που με κορυφαίο τον Αδάμ Παπαδόπουλο κατόρθωσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Με σερί 4-0 η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 15-14, ενώ στη συνέχεια με νέο σερί 5-0 μετέτρεψε το 18-18 σε 23-18 στο 50΄.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η «γαλανόλευκη» ομάδα διατήρησε μάλλον εύκολα την διαφορά και τελικά έφτασε δίκαια στη νίκη, που κατακτήθηκε απόντος του Βύρωνα Παπαδόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε στο 43ο λεπτό κι έκτοτε δεν επανήλθε στον αγώνα.