"Ωμή" βία σήμερα στο Ελ.Βενιζέλος μεταξύ Σέρβων και Κροατών οπαδών

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των αρχών για επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ερυθρού Αστέρα (Σέρβοι) και των οργανωμένων φιλάθλων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροάτες), που είχαν έρθει στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”.

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, οι Σέρβοι χούλιγκαν επιτέθηκαν με σιδηρογροθιές και άλλα αντικείμενα στους Κροάτες οπαδούς, αρκετοί εκ των οποίων άνηκαν στους χθεσινούς προσαχθέντες, ενώ αυτοί βρίσκονταν στο χώρο αναχωρήσεων έξω ακριβώς από το κτήριο του αεροδρομίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν εννέα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, μετά από επίθεση με μαχαίρι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν… ανοιγμένα κεφάλια! Οι οκτώ τραυματίες, που είναι όλοι Κροάτες, έχουν διακομιστεί στον Ερυθρό Σταυρό. Όλα συνέβησαν στο πάρκινγκ, στη γέφυρα 9, έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτήν την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο πραγματοποιούν επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στα επεισόδια.

«Ήταν έτοιμοι για όλα. Είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά, μαχαίρια, στιλέτα, πτυσσόμενα γκλομπ και άλλα πολεμοφόδια. Ενδεικτικό παράδειγμα των προθέσεών τους ήταν η ξαφνική απογευματινή βόλτα που έκαναν περίπου 300 Σέρβοι και Έλληνες χούλιγκαν το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, προς αναζήτηση αντιπάλων, επιτηρούμενοι όμως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Εκτιμάμε ότι αποτρέψαμε αιματοκύλισμα», λέει αστυνομική πηγή, αναφερόμενη στο χθεσινό αγώνα.

Να σημειώσουμε πως χθες η αστυνομία είχε κάνει ελέγχους σε συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, σε σπίτια αλλά και σε ξενοδοχεία και προσήγαγαν στην υπηρεσία τους 90 Έλληνες, Σέρβους και Κροάτες οπαδούς (σ.σ. εκ των οποίων οι 49 μετατράπηκαν σε συλλήψεις).

Αρκετοί από τους Κροάτες εντοπίστηκαν σε ξενοδοχεία, ενώ αρκετοί από τους προσαχθέντες είχαν μαζί τους, εκτός από αυτοσχέδια όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Μία ημέρα πριν, Σέρβοι οπαδοί, συνελήφθησαν στα Τέμπη και ήταν βαριά… οπλισμένοι. Οι 41 συγκεκριμένοι χούλιγκαν επέβαιναν σε εννιά Ι.Χ. με προορισμό την Αθήνα. Ωστόσο, έκαναν μία στάση σε εργοτάξιο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, όπου “προμηθεύτηκαν” από πέτρες μέχρι σιδερόβεργες, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ακόμη γκλοπ, φωτοβολίδες και μεταλλικά εργαλεία.

α

β

ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ "ÅËÅÕÈÅÑÉÏÓ ÂÅÍÉÆÅËÏÓ" ÌÅÔÁÎÕ ÓÅÑÂÙÍ ÊÁÉ ÊÑÏÁÔÙÍ ÏÐÁÄÙÍ

ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ "ÅËÅÕÈÅÑÉÏÓ ÂÅÍÉÆÅËÏÓ" ÌÅÔÁÎÕ ÓÅÑÂÙÍ ÊÁÉ ÊÑÏÁÔÙÍ ÏÐÁÄÙÍ

ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ "ÅËÅÕÈÅÑÉÏÓ ÂÅÍÉÆÅËÏÓ" ÌÅÔÁÎÕ ÓÅÑÂÙÍ ÊÁÉ ÊÑÏÁÔÙÍ ÏÐÁÄÙÍ