Daily Mail: Καταγγελίες ότι ο Μπεκενμπάουερ εξαγόρασε την ψήφο της Μάλτας

Σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του Φραντς Μπεκενμπάουερ αποδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει πως έχει στην κατοχή της ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι ο «Κάιζερ» εξαγόρασε την ψήφο της Μάλτας για να πάρει η Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο τότε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης της διοργάνωσης, Φραντς Μπεκενμπάουερ, κατέβαλλε στη Μάλτα το ποσό των 250.000 δολαρίων, το 2000, προκειμένου να κλείσει φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην εθνική ομάδα του νησιού με τη Μπάγερν!

Πέντε εβδομάδες αργότερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μάλτας ψήφισε υπέρ της Γερμανίας για την ανάληψη του Μουντιάλ 2006. Πρόσφατα βγήκε στο φως της δημοσιότητας η καταγγελία πως οι Γερμανοί είχαν στη διάθεσή τους 6,7 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ψήφων, προκειμένου να πάρουν τη διοργάνωση στην πατρίδα τους.

Η Daily Mail υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί ανάμεσα στον Μπεκενμπάουερ και στην τότε ομοσπονδία της Μάλτας, που είχε και ρήτρα εμπιστευτικότητας. Η Γερμανία τελικά ανέλαβε το Μουντιάλ, τη στιγμή που η αγγλική υποψηφιότητα ήταν μάλλον εξ αρχής καταδικασμένη σε αποτυχία. Ήδη ο «Κάιζερ» είναι υπό διερεύνηση για τη μη συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022.