Μπαρτσελόνα VS Παναθηναϊκός στο clasico της Euroleague

Χωρίς τον Γιάνκοβιτς και με τη συμμετοχή του Όγκνιεν Κούζμιτς να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στις 10:00, (NOVASPORTS 2) στη Βαρκελώνη, τη Μπαρτσελόνα των Περπέρογλου, Βεζένκοφ για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει προσφέρει μερικές από τις συγκλονιστικότερες μάχες της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια και οι απαιτήσεις για την αποψινή μάχη είναι εξίσου υψηλές. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς προέρχεται από ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν και όλοι μιλούν για την μεγάλη ευρωπαϊκή επιστροφή του «Εξάστερου», με το στόχο του Final 4 να είναι ξεκάθαρος.

Τα τελευταία χρόνια οι «Πράσινοι» βρίσκονταν ένα βήμα πίσω από τους σημερινούς αντιπάλους τους, μετρώντας 5 νίκες στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις, με τους Καταλανούς να μετρούν μάλιστα ένα σερί 8-0 από το 2013 και έπειτα.

Οι δηλώσεις:

“Είναι ένας κλασσικός αγώνας Ευρωλίγκας. Μια γιορτή για την διοργάνωση. Έχουμε κάποια θέματα τραυματισμών. Ο Γιάνκοβιτς λόγω προβλήματος στη μέση έμεινε πίσω, ενώ ο Κούζμιτς θα δούμε αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει λίγο. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, έμπειρη, με πολύ καλούς αθλητές. Οι νέοι παίκτες της είναι πολύ αθλητικοί. Εμείς θα πάμε εκεί για το καλύτερο. Η αποστολή μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη με αυτές τις συνθήκες και αυτό σημαίνει πως θα δώσω χρόνο και στους νέους παίκτες της ομάδας», τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, στις δηλώσεις του  πριν την αναχώρηση των «πράσινων» και απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν, λέγοντας ότι: «Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τέσσερις νίκες στα πέντε παιχνίδια της. Είναι μια έμπειρη ομάδα, με πολλές λύσεις και στο γήπεδό της είναι ακόμη πιο δυνατή. Δεν υπάρχει ομάδα που έχει τέσσερα στα πέντε και να μπορείς να πεις ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν».

Από μέρους του, ο Τζέιμς Φελντέιν, δήλωσε: «Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι. Έπαιζα τέσσερα χρόνια στην Ισπανία και ποτέ δεν έχω κερδίσει μέσα στη Βαρκελώνη. Τώρα πηγαίνω εκεί με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα. Δεν έχει σημασία που η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει κάπως χαλαρά. Επειδή γνωρίζω αυτή την ομάδα είμαι σίγουρος πως θα βρει τις λύσεις. Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε στην πίεση και στην ένταση που θα δώσουν στο παιχνίδι τους. Θα παλέψουμε για το καλύτερο, πάμε για ένα σκληρό ματς».

To πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Euroleague 2015-16:

Α’ όμιλος

  • Χίμκι-Ερυθρός Αστέρας (30/10, 19:00)
  • Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (30/10, 19:00)
  • Μπάγερν Μονάχου-Στρασβούργο (30/10, 21:00)

Β’ όμιλος

  • Αναντολού Εφές-Τσεντεβίτα (29/10, 20:45)
  • Λιμόζ-Λαμποράλ Κούτσα (29/10, 21:30)
  • Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός (30/10, 21:45)

Γ’ όμιλος

  • Καρσίγιακα-Ζαλγκίρις (29/10, 18:45)
  • Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (29/10, 22:00)
  • Ζιέλονα Γκόρα-Λοκομοτίβ Κουμπάν (30/10, 21:00)

Δ’ όμιλος

  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάμπεργκ (29/10, 19:00)
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ-Σασάρι (29/10, 21:05)
  • Ουνικάχα Μάλαγα-Νταρουσάφακα (30/10, 21:00)