Ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος για απόπειρα εκβίασης διαιτητή

Ένοχος για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή στην έφεση.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζοντας πως βρίσκεται στο εδώλιο λόγω κάποιων κασετών για τις οποίες ουδείς γνωρίζει πως βρέθηκαν και οι οποίες έχουν υποστεί συρραφή. Σημειώνεται πως ο διαιτητής αν και το 2011 είχε καταθέσει πως δέχθηκε απειλές από τον Αχιλλέα Μπέο σήμερα υποστήριξε πως δεν θυμάται τι είχε συμβεί.

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως ακόμα και το θύμα σήμερα λέει πως δεν θυμάται δεν παίζει ρόλο καθώς η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα. Μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία ο Αχιλλέας Μπέος αντέδρασε και απευθυνόμενος στους δικαστές είπε : «Μία ερώτηση να κάνω αν οι μάρτυρες ήταν κατά μου τι θα έπαιρνα, ισόβια;».