Ευρωλίγκα: Νεκρός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός των θλιβερών επεισοδίων που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα σε οπαδούς της Γαλατασαράι και του Ερυθρού Αστέρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν συγκλονιστικός, με τους Τούρκους να παίρνουν τελικά τη νίκη στην παράταση, ωστόσο, εκτός γηπέδου έγιναν απίστευτα επεισόδια. Ο 25χρονος οπαδός του Αστέρα, Μάρκο Ίβκοβιτς, δολοφονήθηκε στη διάρκεια των συμπλοκών μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, καθώς δέχτηκε μαχαιριά στον θώρακα.

Στους περίπου 400 οπαδούς της ομάδας του Βελιγραδίου, που ταξίδεψαν στην Πόλη, δεν επετράπη η αγορά εισιτηρίων για να μπουν στο γήπεδο. Όπως γίνεται αντιληπτό οι φίλαθλοι αντέδρασαν έντονα και προσπάθησαν να εισβάλλουν βιαίως στο «Αμπντί Ιπεκτσί», γεγονός που επέφερε ττη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν άργηναν να «επέμβουν», με αποτέλεσμα να πέσει άγριο ξύλο. Στη διάρκεια των επεισοδίων ο άτυχος Μάρκο Ίβκοβιτς έπεσε νεκρός από μαχαιριά που δέχτηκε κοντά στην καρδιά, όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο πρέσβης της Σερβίας στην Τουρκία, Ζόραν Μάρκοβιτς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι τραγικό, ένας οπαδός μαχαιρώθηκε και πέθανε. Δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη, τους είχαμε προειδοποιήσει ότι μπορεί να γίνουν επεισόδια, αλλά δεν μας έδωσαν σημασία. Δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση».

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/news/sports/article/5182742/eyrwligka-nekros-opados-toy-erythroy-astera-sthn-kwnstantinoypolh/