Πήρε το «διπλό» στη Βέροια η ΑΕΚ

Η αδυναμία της ΑΕΚ στους εκτός έδρας αγώνες της έπαψε απόψε, καθώς στο τρίτο φετινό παιχνίδι της στο πρωτάθλημα μακριά από το ΟΑΚΑ η Ένωση κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη και να πανηγυρίσει τρεις πολύτιμους όσο και ανέλπιστους σύμφωνα με την εξέλιξη του ματς βαθμούς.

Στην ακροτελεύτια συνάντηση της 5ης ημέρας στη Σούπερ Λίγκα οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 2-1 της Βέροιας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μειώνοντας έτσι τη διαφορά από την πρώτη θέση και τον Ολυμπιακό στους πέντε  βαθμούς.

Η αρχική επιθετικότητα της ΑΕΚ κόπασε μάλλον σύντομα, με τους γηπεδούχους να ισορροπούν μετά το πρώτο δεκάλεπτο, κι ενώ στο 9΄ ο Ναζλίδης είχε υποχρεώσει με μακρινό σουτ τον Μπαρόχα να πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Η ώρα περνούσε με την Ένωση να έχει πάντοτε την πρωτοβουλία αλλά τους δημιουργικούς παίκτες της, δηλαδή Μπουονανότε, Μάνταλο και Βάργκας να μην έχουν καλές επιλογές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και απειλή για την εστία του Καντιμοίρη.

Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα στη δημιουργία, οι παίκτες του Δέλλα βρέθηκαν κιόλας να κυνηγούν στο σκορ από το 32ο λεπτό, όταν ύστερα από λάθος του Μπουονανότε ο Ναζλίδης πήρε την μπάλα και βρήκε τον Νέτο, που με προσποίηση στον Τζανετόπουλο και «ανάποδο» (αριστερό) πόδι νίκησε τον Μπαρόχα για το 1-0.

Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε νωρίς, καθώς τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Μπουονανότε εξιλεώθηκε για το λάθος του, όταν σε σύγχυση στην περιοχή ύστερα από κόρνερ του Σιμόες νίκησε τον Καντιμοίρη, κι αυτός με ανάποδο (δεξί) πόδι!

Από το 1-1 και ύστερα η ΑΕΚ ανέλαβε απόλυτη πρωτοβουλία και πίεσε τη Βέροια, που άρχισε να αμύνεται μαζικά για να σώσει τουλάχιστον τον ένα βαθμό. Στο 70΄ ο Βάργκας από εξαιρετική θέση σούταρε ψηλά, σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει λίγο άναρχο, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να ψάχνουν με μακρινές μπαλιές το κεφάλι του Κρισάντους που είχε μπει ως αλλαγή.

Τελικά τη λύση έδωσε στο 90΄ ο Μπαρμπόζα, ο οποίος εκτελώντας εκπληκτικά το φάουλ που είχε κερδίσει ο Μάνταλος έξω από την περιοχή άφησε «άγαλμα» τον Καντιμοίρη για το τελικό 1-2, σε ένα παιχνίδι η εξέλιξη και κατάληξη του οποίου ήταν ίδια με το χθεσινό ντέρμπι στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: naftemporiki.gr