«Διακοσάρης» ο Ολυμπιακός με «πεντάρα» (5-1) κόντρα στον ΠΑΣ

Την 200ή νίκη του στο Καραϊσκάκη (σε 251 ματς σε όλες τις διοργανώσεις στο Καραϊσκάκη) πανηγύρισε απόψε ο Ολυμπιακός, που διέλυσε με 5-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέσσερα 24ωρα πριν το μεγάλο ματς με την Άρσεναλ στο Champion League, οι Πειραιώτες έκαναν μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση κι έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι για την αναμέτρηση στο «Εμιρειτς» το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έκανε το 5Χ5 στο πρωτάθλημα κι εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία, δείχνοντας από πολύ νωρίς ότι κι εφέτος θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Ένα 15λεπτο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να «καθαρίσει» το ματς και να πετύχει την 3η εφετινή του νίκη στο Καραϊσκάκη σε ισάριθμα ματς. Μέχρι το 30ό λεπτό η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 27΄, με τον Ναδάλες να βγαίνει τετ-α-τετ με το Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός έκανε σπουδαία επέμβαση με τα πόδια.

Κόντρα στη ροή του ματς ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 31΄ με το υπέροχο πλασέ του Κασάμι (πρώτο του γκολ μετά το Δεκέμβριο του 2014), ενώ ένα λεπτό αργότερα από το γύρισμα του Ντουρμάζ, ο Φορτούνης με το 5ο του γκολ στη Super League (προηγείται στον πίνακα των σκόρερ) έβαλε τις βάσεις για το 5ο σερί «τρίποντο».

Το ματς τελείωσε στο 42΄. Από το κόρνερ του Φορτούνη, ο Μποτία με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 και το δεύτερο ημίχρονο μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Στο ξεκίνημά του, μάλιστα, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Τζημόπουλο να σκοράρει άθελά του εις βάρος της ομάδας του, στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Φορτούνη.

Παρά το ευρύ σκορ οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα όχι μόνο δεν «κατέβασαν ταχύτητα», αλλά συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, παροτρυνόμενοι και από τον προπονητή τους, για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Στο 71΄ από την επέλαση του Μαζουακού, ο Σκόνδρας τον ανέτρεψε στην περιοχή και ο διαιτητής Παπαδόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ντουρμάζ εκτέλεσε ψύχραιμα και με το τρίτο του γκολ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έγινε το 5-0.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Άντι Λίλα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο (5-1), πετυχαίνοντας το «γκολ της τιμής» για τους Γιαννιώτες.

Πηγή: naftemporiki.gr