Από άλλον προδοσφαιρικό πλανήτη!

Ασύλληπτο είναι αυτό που πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο ματς της Μπάγερν με τη Βόλφσμπουργκ. Ο Πολωνός άσος μπήκε στο ημίχρονο και πέτυχε πέντε γκολ μέσα σε 9 λεπτά, μετατρέποντας το 0-1 του 45′ σε 5-1 στο 60′!

Ο «Λέβα» με τα τρία πρώτα γκολ στο 51′, το 52′ και το 55′ κατέχει πλέον το ρεκόρ που πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, καθώς χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά! Το παλιό ρεκόρ ανήκε εδώ και 24 χρόνια στον Μίκαελ Τένις της Ντούισμπουργκ, που είχε σκοράρει τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά (10′,11′,15′) στο 6-2 επί της Καρλσρούης στις 27 Αυγούστου 1991.

Φυσικά το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο Λεβαντόφσκι για να φτάσει τα τέσσερα (6 λεπτά) και τα πέντε (9 λεπτά) γκολ, αποτελούν ξεχωριστά ρεκόρ. Όπως βέβαια και το γεγονός ότι σκόραρε πέντε φορές προερχόμενος από τον πάγκο και μόνο στο β’ ημίχρονο.

Έχασε όμως την ευκαιρία να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ του Ντίτερ Μίλερ, του μοναδικού που έχει πετύχει έξι γκολ σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα. Ο διεθνής στράικερ της Κολονίας είχε σημειώσει… μισή ντουζίνα γκολ -από τρία σε κάθε ημίχρονο- στο 7-2 επί της Βέρντερ, πριν από 38 χρόνια (17 Αυγούστου 1977).

Πηγή: ΑΠΕ