Ευρωμπάσκετ: Στο θρόνο της και πάλι η «Βασίλισσα» της Ευρώπης Ισπανία

H Iσπανία επέστρεψε στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης, καθώς επικράτησε άνετα την Κυριακή στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ 2015, που διεξήχθη στο «Πιέρ Μορουά» της Γαλλίας με 80-63 της Λιθουανίας.

Οι «φούριας ρόχας» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στη μονομαχία τους με το συγκρότημα του Καζλάουσκας και, έχοντας «χτίσει» μία διαφορά άνω των 10 πόντων από το πρώτο δεκάλεπτο, αναδείχθηκαν για τρίτη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Ευρώπης (2009, 2011, 2015), με τον Σκαριόλο να κάνει ρεκόρ με τα τρία αυτά χρυσά τρόπαια.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Πάου Γκασόλ πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση με 25 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Παράλληλα ο ΝΒΑερ των Ισπανών πέρασε στην πρώτη τριάδα των σκόρερ όλων εποχών σε Ευρωμπάσκετ, ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη. Από τη «Lietuva» ξεχώρισαν οι Καλνιέτις και Σεϊμπούτις με 13 πόντους ο καθένας, ενώ ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο κορυφαίος παίκτης της Ισπανίας στα νοκ άουτ παιχνίδια, Πάου Γκασόλ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ 2015.

Ο φοβερός σέντερ του Σικάγο, που πήρε μόνος του τα ματς-φωτιά των «φούριας ρόχας» (Ελλάδα και Γαλλία) και έκανε… πάρτι και στον τελικό με τη Λιθουανία, κατάκκτησε δικαίως τον τίτλο του MVP του τουρνουά, ενώ την κορυφαία πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ρούντι Φερνάντεθ, Ντε Κολό, Ματσιούλις και Βαλαντσιούνας.

Στα 35 του χρόνια, ο Καταλανός σέντερ πραγματοποίησε καταπληκτικές και ηγετικές εμφανίσεις στο τουρνουά, ολοκληρώνοντας το Ευρωμπάσκετ μετρώντας 26.5 πόντους μέσο όρο.