Άρθρο του Der Spiegel για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League

“Ολυμπιακός ο σύλλογος των σκανδάλων” είναι ο τίτλος σημερινού (Πέμπτη) δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Με αφορμή τον επικείμενο αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου το περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά στην εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και διερωτάται “με ποιο τρόπο ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο Champions League.”

“Η Μπάγερν δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην πόλη του μεγάλου ελληνικού λιμανιού. Ωστόσο, δεν μπορεί παρά να προκαλεί έκπληξη για φέτος το ότι οι 42 φορές πρωταθλητές Ελλάδος μπορούν να αγωνιστούν κανονικά στο Champions League, μετά τις τόσες κατηγορίες για διαφθορά στις τάξεις τους. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχουν και το προηγούμενο δεδικασμένο με τη Φενέρμπαχτσε η οποία αποκλείστηκε από τη διοργάνωση, μια μέρα πριν την κλήρωση της φάσης των ομίλων”, σημειώνεται στο περιοδικό.

“Σε αντίθεση με εκείνη την περίπτωση, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έλαβε από το διεθνές αθλητικό δικαστήριο μια ‘προσωρινή άδεια’ τέσσερις μέρες πριν την κλήρωση για να παίξει στους ομίλους. Από την πλευρά της, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, της οποίας ο πρώην πρόεδρος επίσης βαρύνεται από πολλές κατηγορίες, ουδέποτε εξέφρασε κάποια ανησυχία για τη συμμετοχή του συλλόγου στη διοργάνωση” προσθέτει το περιοδικό, όπως αναφέρει το skai.gr. “Οι κατηγορίες των ελληνικών Αρχών εναντίων του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη είναι οι εξής: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβιασμού, δωροδοκία και απάτη.

Και το θέμα δεν αφορά μονάχα τον Ολυμπιακό αλλά ακόμη 85 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου της χώρας, μέλη διοικήσεων συλλόγων και διαιτητές.  Ο Μαρινάκης ωστόσο είναι ο πιο διακεκριμένος κατηγορούμενος. Ο γνωστός εφοπλιστής είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας και από το 2010 κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού, κατακτώντας από τότε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα”, καταλήγει το Spiegel.

Α