"Σφαγή" για το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020!

Σε προσωρινή απόσυρση του λογότυπου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 προχώρησαν χθες το βράδυ οι Ιάπωνες, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την καταγγελία Βέλγου σχεδιαστή για λογοκλοπή.

Οπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα” το λογότυπο ήταν έτοιμο από τον Ιούλιο και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Βέλγος σχεδιαστής Ολιβιέ Ντεμπιέ υποστηρίζει ότι ο Κενζίρο Σάνο «έκλεψε» την ιδέα του, καθώς το λογότυπο που σχεδίασε μοιάζει καταπληκτικά με εκείνο που είχε σχεδιάσει εκείνος το 2011, για το Θέατρο της Λιέγης. Ο Ντεμπιέ κατέθεσε μήνυση και απαίτησε την απόσυρση του λογοτύπου από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κενζίρο Σάνο αρνήθηκε ότι υπήρξε κλοπή, λέγοντας πως τα δύο σχέδια διαφέρουν και πως θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί κανονικά. Ξαφνικά, η ιαπωνική επιτροπή άλλαξε και ανακοίνωσε ότι αποσύρει το λογότυπο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι κρίθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί το λογότυπο και να ξεκινήσει η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ακόμη και τον σχεδιασμό ενός καινούργιου. Ο κυβερνήτης του Τόκιο, Γιοίτσι Μασουζόε ήταν πιο αυστηρός, λέγοντας πως ο Σάνο πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ενώ μίλησε για «προδοσία».