Με 78-60 νίκησε η Εθνική μας την Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ για τρία 10λεπτα η εθνική ομάδα νίκησε 78-60 την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του τουρνουά που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο της τεστ στο Βέλγιο και αύριο (19:00) καλείται να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις απέναντι σε μία πολύ καλύτερη ομάδα, όπως είναι η Τουρκία.

Σιγά-σιγά και όσο πλησιάζει η έναρξη του Ευρωμπάσκετ (5/09) η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη αρχίζει να ξεδιπλώνει στο παρκέ τις μεγάλες δυνατότητές της. Με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιάννη Μπουρούση να κάνουν ντεμπούτο στην Εθνική (είχαν παίξει με το Βέλγιο) και με… όπλο την άμυνα και τις συνεργασίες που έβγαλε σε πολλά διαστήματα του ματς η «γαλανόλευκη» απέδειξε ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki.

Εμφανώς «σφιγμένη» από τις προπονήσεις, αλλά με τους διεθνείς να δείχνουν μεγάλη διάθεση για να συνεργαστούν, η εθνική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο ματς και βρέθηκε να χάνει με 8-4 από τους Βόσνιους. Σιγά-σιγά η άμυνα της Ελλάδα έγινε πιο πιεστική και με την είσοδο του Σπανούλη στο παρκέ η «γαλανόλευκη»… ζεστάθηκε και με δύο «κολλητά» τρίποντα του αρχηγού του Ολυμπιακού έκλεισε η περίοδος στο +6 για την Ελλάδα (22-16).

Στο δεύτερο 10λεπτο η ελληνική ομάδα ήταν κυρίαρχη. Βρίσκοντας πόντους από όλους παίκτες και παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέφυγε με 36-20 σχεδόν έξι λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι Βόσνιοι κατέβασαν προσωρινά τη διαφορά, αλλά οι διεθνείς κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 41-27, με την εθνική να δέχεται μόλις 11 πόντους στη δεύτερη περίοδο σε σχέση με τους 16 της πρώτης.

Η εικόνα της εθνικής ήταν πολύ καλή και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά στην 3η περίοδο να φτάνει ακόμη και στο +28 (59-31). «Κλειδί» ήταν η εξαιρετική άμυνα των διεθνών που δεν επέτρεψε στους Βόσνιους να βρουν διαδρόμους για εύκολα σουτ. Στο τελευταίο 10λεπτο οι διεθνείς κατέβασαν ταχύτητα (χαρακτηριστικό είναι ότι έκαναν να σκοράρουν περίπου 4 λεπτά) και σε συνδυασμό με την κούραση που επήλθε η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 51-62 και 54-63. Όταν η Ελλάδα, όμως, έπαιξε και πάλι καλή άμυνα η διαφορά πήγε γρήγορα στο +18 (76-58) και όλα είχαν τελειώσει…