Χωρίς Σπανούλη, Μπουρούση στο Βέλγιο η Εθνική Καλαθοσφαίρισης

Χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Γιάννη Μπουρούση θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για το Βέλγιο η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ, όπου το απόγευμα της Κυριακής θα δώσει το πρώτο της φιλικό ματς ενόψει του Ευρωμπάσκετ με το αντίστοιχο συγκρότημα της ευρωπαϊκής χώρας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, ανακοίνωσε την αποστολή που θα «πετάξει» για τις Βρυξέλλες το πρωί του Σαββάτου (08:35) και η οποία αποτελείται από τους: Ζήση, Καϊμακόγλου, Πρίντεζη, Καλάθη, Παπανικολάου, Σλούκα, Περπέρογλου, Κουφό, Μάντζαρη, Αντετοκούνμπο, Γιάνκοβιτς, Σαρικόπουλο και Αγραβάνη.

Στην Αθήνα θα παραμείνουν, ο Βασίλης Σπανούλης για να ολοκληρώσει το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί, ο Γιάννης Μπουρούσης για να συνεχίσει πρόγραμμα ειδικής έντασης και ο Γιάννης Αθηναίου, μετά τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες να χρησιμοποιήσουν από 13 παίκτες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, τόνισε ενόψει του πρώτου φιλικού με τους Βέλγους: «Πρόκειται για μια αλλαγή παραστάσεων, θα έλεγα ένα καθαρά προπονητικό παιχνίδι. Η ομάδα ολοκληρώνει έναν πρώτο κύκλο δουλειάς με ιδιαίτερη ένταση και επιδιώξαμε να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινή ρουτίνα, βλέποντας παράλληλα απέναντι σε μια σοβαρή ομάδα το πού βρισκόμαστε.

Προφανώς και υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να δούμε για την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας, αν και για να αρχίσουμε να μιλάμε για την εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων θα περιμένουμε το δυνατό τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουμε την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη».