Η Ρεάλ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία στον κόσμο

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία στον κόσμο, κατά την αξιολόγηση του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Σύμφωνα με την κατάταξη η αξία της «βασίλισσας»  κοστολογείται στα 3.26 δις δολάρια (περίπου 2.98 δις ευρώ), ξεπερνώντας, έστω ελάχιστα, την ομάδα του NFL Ντάλας Καουμπόις, που είναι δεύτερη με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια και τους Νιου Γιορκ Γιάνκις (MLB), που είναι τρίτοι επίσης με αξία 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά υστερούν στο ρυθμό ανάπτυξης.

Στην τέταρτη θέση «έπεσε» η Μπαρτσελόνα, με αξία 3.160.000.000 δολάρια, ενώ το “Top 5” ολοκληρώνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 3,1 δις δολάρια.

Το υπόλοιπο “Top 10” αποτελείται από επαγγελματικούς συλλόγους των Ηνωμένων Πολιτειών: οι ομάδες μπάσκετ των Λος Άντζελες Λέικερς (έκτη θέση με 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια) και Νιου Γιορκ Νικς (όγδοη με 2,5 δις), οι ομάδες φούτμπολ Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς  (επίσης έκτη θέση με 2,6) και Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (ένατη με 2,4 δις), ενώ ο σύλλογος του μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς μοιράζεται επίσης την ένατη θέση με τους Ρέντσκινς.