Ν.Κιμέτο:"Είμαι έτοιμος για νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην Αθήνα"

Είναι η διαδρομή που θέλουν να διανύσουν όλοι οι μαραθωνοδρόμοι. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, είναι το όνειρο και ο στόχος κάθε δρομέα.

Έτοιμος για νέα μεγάλη επίδοση και γιατί όχι ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ είναι ο 30χρονος, Ντένις Κιμέττο, ο οποίος βραβεύτηκε από την AIMS (Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων) ως ο καλύτερος αθλητής της χρονιάς και όχι άδικα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Κενυάτης τερμάτισε στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, σε λιγότερο από 2.03 και συγκεκριμένα σε 2.02.57.

«Είμαι χαρούμενος για το βραβείο. Είμαι χαρούμενος που θα τρέξω στην Αθήνα. Είμαι έτοιμος για νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην Αθήνα», είπε ο ρέκορντμαν στο politisonline.

La-keniana-Florence-Kiplagat-bate-el-récord-del-mundo-en-Barcelona-1h0512

Στην Αθήνα βρέθηκε και η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς Φλόρενς Κίπλαγκατ παρότι δε θα αγωνιστεί:

« Είναι τιμή για μένα το βραβείο της AIMS. Είναι δικαίωση. Δε θα τρέξω φέτος στο μαραθώνιο, αλλά είμαι χαρούμενη που βρέθηκα στην Αθήνα».

Επόμενος στόχος της Κενυάτισσας, είναι ένας μαραθώνιος διακοπών στην Ελλάδα.

«Ζείτε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Θέλω σύντομα να ξαναέρθω. Το καλοκαίρι θα ήθελα να έρθω για διακοπές στην Ελλάδα», είπε η Φλόρενς Κίπλαγκατ.

paco

Τις δυνάμεις του στο «Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό» θα δοκιμάσει για πρώτη φορά και ο πρόεδρος της AIMS, Paco Borao:

«Το αποφάσισα πέρυσι όταν είδα τη γραμμή του τερματισμού. Τρέχεις στην Αθήνα, βλέποντας την Ακρόπολη. Σκέφτηκα ότι αυτή είναι μία διαδρομή που πρέπει να κάνω έστω μία φορά. Όλοι οι μαραθωνοδρόμοι πρέπει να συμμετάσχουν έστω για μία φορά».

Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Περισσότεροι από 35.000 δρομείς, θα συμμετάσχουν στη γιορτή του αθλητισμού…. στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό.