Η Κρητικιά σούπερ-γιαγιά που σαρώνει τους μαραθωνίους

Χειμερινά μπάνια, προπονήσεις στους δρόμους μεγάλους αποστάσεων, αγώνες… Κι όμως δεν είναι το πρόγραμμα αθλητή. Αλλά μιας 62χρονης μητέρας και γιαγιάς από την Κρήτη.

Η Αργυρώ Πλουμή, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και 11 εγγονιών. Παρά τις πολλές υποχρεώσεις δεν αμελεί τις προπονήσεις που πλέον έχουν γίνει τρόπος ζωής.

Τη συναντήσαμε μετά τη βράβευσή της στο γκαλά της AIMS, της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων στην κατηγορία «Health Runner Awards».

«Τρέχω δέκα χρόνια. Έκανα μπάνιο χειμώνα καλοκαίρι. Άλλοι αθλητές μου είπαν, έλα. Όταν το είπα στα παιδιά, αρνούνταν.

52 χρονών ξεκίνησα αθλητισμό», είπε η Αργυρώ στο politisonline.

Η Κρητικιά μαραθωνοδρόμος, είναι αγωνίστρια και στη ζωή της.

Στα 31 της, χώρισε και βρέθηκε μόνη με τέσσερα παιδιά.

Εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας στο μουσείο του Ηρακλείου. Η μέρα της όμως δεν τελείωνε εκεί. Καθάριζε σπίτια και κτίρια για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά της.

Χαμογελαστή και όλο ενέργεια δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει να τρέχει. «Έχω τρέξει σε 72 μεγάλους αγώνες. Μου αρέσει άρα πολύ το τρέξιμο».

Δεν ξεχνά την οικογένειά της, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της σε κάθε αγώνα. «Έχω στήριξη από την οικογένειά μου. Φέτος κάνω τον πέμπτο μαραθώνιο».

Μάλιστα, παροτρύνει όλες τις γυναίκες να εντάξουν τη γυμναστική στη ζωή τους, κυρίως για λόγους υγείας.

Η ίδια πάντως βλέπει ήδη τον εαυτό της να τερματίζει στο Παναθηναϊκό στάδιο με χιλιάδες άλλους αθλητές που συμμετέχουν 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό.