Πελέ: "Οι έντιμοι να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο"

Την αντίδρασή του στην παραίτηση του προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ εξέφρασε ο Πελέ καλώντας τους «έντιμους ανθρώπους» να καθαρίσουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Βραζιλίας μιλώντας στο BBC στην Κούβα, στο περιθώριο ενός ιστορικού φιλικού αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Κούβας και στην παλιά του ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης, σημείωσε ότι η παραίτηση του Μπλάτερ είναι “λυπηρή” και ότι η FIFA διέρχεται μία κρίσιμη περίοδο και επιδιώκει να ξανακτίσει την εικόνα της.

Ο Πελέ είχε εκφράσει προχθές τη χαρά του για την επανεκλογή του Γιόζεφ Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA, παρά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο εσωτερικό της οργάνωσης, χαιρετίζοντας την εκλογή ενός «ειδικού». «Ως ποδοσφαιριστής θα ήθελα να δω το ποδόσφαιρο να ενώνει τους ανθρώπους και να σταματά τους πολέμους. Αυτή είναι η θέση μου. Αυτό που συμβαίνει με τη διαφθορά δεν είναι δικό μου πρόβλημα», δήλωσε χθες ο Πελέ.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης νίκησε την εθνική ομάδα της Κούβας με σκορ 4-1 σε έναν αγώνα που διεξήχθη χθες στην Αβάνα με την ευκαιρία της πρώτης, από το 1999, εμφάνισης μίας επαγγελματικής αμερικανικής ομάδας στην Κούβα .