Στον τελικό του Champions League η Μπαρτσελόνα, παρά την ήττα 3 - 2 από την Μπάγερν

Στη ρεβάνς του 3-0 του “Καμπ Νου” οι Καταλανοί δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο προβάδισμα των πρωταθλητών Γερμανίας και εξασφάλισαν άνετα τη συμμετοχή τους στον τελικό της 6ης Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσουν στο Βερολίνο τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Γιουβέντους, που την Τετάρτη αγωνίζονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς της νίκης των Ιταλών με 2-1 στο Τορίνο.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν ακριβώς με τις ίδιες ενδεκάδες, όπως στο πρώτο ματς. Μόλις στο 7ο λεπτό οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Μπενατιά μετά από κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο, δίνοντας τέλος στο αρνητικό ρεκόρ των 368 λεπτών χωρίς γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Η “μαγική” τριάδα της “Μπάρτσα” συνδυάστηκε άψογα στο 15΄ με τον Μέσι να βγάζει τετ-α-τετ τον Σουάρες και τον Ουρουγουανό να “σερβίρει” έτοιμο γκολ στο Νεϊμάρ ο οποίος ισοφάρισε. Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο (29΄) ο Νεϊμάρ με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2 και έφτασε τα 35 γκολ φέτος.

Διαδικαστικής σημασίας το β΄ ημίχρονο, με τους “Μπλαουγκράνα” να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Μπάγερν να πάρει μια νίκη γοήτρου με δύο πανομοιότυπα γκολ, στην αριστερή γωνία του Τερ Στέγκεν, από τον Λεβαντόφσκι στο 59΄ και τον Μίλερ στο 74΄.

Διαιτητής: Μάρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)

Κίτρινες: Αλκάνταρα, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Τσάμπι Αλόνσο, Ρόντε – Ράκιτιτς, Αλμπα

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ (68΄ Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σβαϊνστάιγκερ (87΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι, Μίλερ (87΄ Γκέτσε)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (72΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (74΄ Τσάβι), Σουάρες (46΄ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ