Τσάμπιονς Λιγκ: Η "Γηραιά Κυρία" απέναντι στη "Βασίλισσα"

Η «Γηραιά Κυρία» ίσως ήταν η αντίπαλος που θα ήθελε καθεμιά από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες σε αυτή τη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προκειμένου να έχουν λίγες περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό.

Αυτό και μόνο κάνει την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να πεισμώνει και να θέλει να κυνηγήσει το όνειρο της διεκδίκησης του τροπαίου για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, όσα δηλαδή χρειάστηκε να περάσουν για να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά. Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο στην Ιταλία, η Γιουβέντους σκέφτεται πλέον μονάχα τα ματς με τη Ρεάλ και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στη Λάτσιο, τον επόμενο μήνα.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα παρατάξει την ομάδα του με τέσσερις στην άμυνα με στόχο να συνεχίσει το αρνητικό σερί της «βασίλισσας» που αν και μετράει πέντε σερί συμμετοχές, έχει προκριθεί μόλις σε μια από τις τελευταίες τέσσερις! Οι «μερένχες» συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα κεκτημένα της περσινής σεζόν όταν πανηγύρισαν στη Λισαβόνα στον τελικό της… Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο. «Όποιος έχει δύναμη, κουράγιο και θάρρος, θα περάσει. Όποιος δείξει έστω και λίγο ότι φοβάται, καλά θα κάνει να προσέξει πολύ γιατί το πιθανότερο είναι να μη συνεχίσει» ήταν τα λόγια του Κάρλο Αντσελότι που επιστρέφει στο Τορίνο, όπου δεν κατάφερε και κάτι αξιοσημείωτο στη θητεία του στον πάγκο της Γιουβέντους πριν από μια 15ετία.

Στα αγωνιστικά, η Γιουβέντους έχει προβλήματα αφού εκτός έχουν μείνει οι Ασαμόα, Κάσερες, Μαρόν, Πογκμπά και Ρομούλο, ενώ για τη Ρεάλ απόντες είναι οι γνωστοί Μόντριτς και Μπενζεμά.