Δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να προκριθεί στο Final 4

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και ολοκλήρωσε το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα, μένοντας για τρίτη διαδοχική χρονιά εκτός Final 4.

Οι Πράσινοι» ηττήθηκαν με 74-55 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τέταρτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ, με τους Ρώσους να κάνουν το 3-1 και να παίρνουν το εισιτήριο της τελικής φάσης για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 32-37, 44-60, 55-74

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (2), Νέλσον, Παππάς 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 10, Μπατίστα 7, Μπλουμς.

ΤΣΣΚΑ Μ. (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (4), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολας 5 (1), Τζάκσον 4, Μαρκοϊσβίλι, Κορόμπκοφ 2, Ουίμς 11 (1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 2, Χριάπα, Χάινς 12, Κιριλένκο 13 (1τρ., 10ριμπ.).

Αν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε πριν τελειώσει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας εμφανώς τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η διαφορά ξέφυγε από τα αξιοπρεπή όρια της ήττας, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στα δύο ματς του ΟΑΚΑ.

«Μας έλειψε λίγη προσπάθεια και λίγη δύναμη για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ μέχρι το 28-29’, αλλά μέχρι τότε είχαμε καλή άμυνα. Μετά σταματήσαμε να παίζουμε, η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη σε σχέση με τη Δευτέρα, ενώ εμείς δεν είχαμε ευστοχία στο τρίποντο και δεν καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε. Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε στα δύο παιχνίδια του ΟΑΚΑ, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας στη Μόσχα, αλλά εδώ δώσαμε ό,τι μπορούσαμε. Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη σε αυτή τη σειρά», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν ο Παναθηναϊκός έφτασε στο μάξιμουμ στην Ευρωλίγκα με τη φετινή του πορεία, απάντησε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ καλύτερα στο Top 16. Απέναντι στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, απέναντι στη Ζαλγκίρις, απέναντι στην Άλμπα, θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και να έχουμε καλύτερο σταύρωμα από την ΤΣΣΚΑ στα προημιτελικά.

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πλήρης ομάδα, με πλεονέκτημα στα ύψη. Μπορεί κάποια άλλη ομάδα να μας ταίριαζε καλύτερα. Σε αυτά τα δύο ματς φτάσαμε στο μέγιστο, αλλά στη Μόσχα όχι».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη στήριξη του κόσμου στο τέλος, παρά τον αποκλεισμό, είπε: «Ήταν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ο κόσμος βοήθησε πάρα πολύ και βοηθά τους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω. Οι φίλαθλοί μας βοηθούν την ομάδα χάνει-κερδίζει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».