Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
23.5 C
Athens

Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι – Ακολούθησε καταδίωξη, πέντε συλλήψεις

Στο «μάτι» διαρρηκτών μπήκε σήμερα τα ξημερώματα η οικία του καταξιωμένου Έλληνα τηλεαστέρα Νίκου Αλιάγα, οικοδεσπότη του επιτυχημένου γαλλικού ριάλιτι «Star Academy», με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε πέντε συλλήψεις. Σύμφωνα με τη Le Parisien πέντε άτομα στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα προκάλεσαν φθορές με την κινητοποίηση των αρχών να είναι άμεση.

Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε ότι το σπίτι του παρουσιαστή του γαλλικού δικτύου «TF1» βρίσκεται στο Fontenay-sous-Bois (Val-de-Marne) ενώ την ώρα της απόπειρας τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του απουσίαζαν ενώ η πόρτα του σπιτιού έχει υποστεί ζημιές.

«Γύρω στις 3:30 π.μ., (σήμερα το πρωί),οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρο «Citroën DS», σταθμευμένο κατά μήκος ενός δρόμου, στην περιοχή Bois de Vincennes. Ωστόσο, μόλις οι Αρχές προσέγγισαν το όχημα, οι πέντε άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ακολούθησε καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους μέχρι το Nogent-sur-Marne, όπου το Citroën DS ακινητοποιήθηκε όταν προσέκρουσε σε κράσπεδο και σε ένα δέντρο. Τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τελικά τέθηκαν υπό κράτηση.

Στο αυτοκίνητό τους, η αστυνομία ανακάλυψε εξοπλισμό που δεν άφηνε αμφιβολίες για τις προθέσεις των υπόπτων: μπαλακλάβες, γάντια, χοντρή αυτοκόλλητη ταινία και flex-bands.

Επιστρέφοντας στο Fontenay-sous-Bois, η αστυνομία εξέτασε την περιοχή γύρω από το σπίτι μπροστά από το οποίο είχε σταθμεύσει το DS. Σύμφωνα με μια αναφορά, η πύλη της κατοικίας είχε παραβιαστεί και η μπροστινή πόρτα είχε υποστεί ζημιές, με μια τρύπα που είχε ανοίξει πάνω από την κλειδαριά. Ωστόσο, οι εισβολείς δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο σπίτι, επειδή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Σημειώνεται ότι το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού αποκαλύφθηκε από ασφαλιστικό έγγραφο που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο ίδιος κλήθηκε από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει.

Ομοιότητες με άλλη διάρρηξη

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο Ετιέν Λινάρ, αναπληρωτής διευθυντής πληροφοριών του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου «France Télé» και πρώην παρουσιαστής του προγράμματος «Un oeil sur la planet», («Μια ματιά στον πλανήτη») έπεσε θύμα ληστείας με τους διαρρήκτες να χρησιμοποιούν λοστό για να να ανοίξουν ένα παράθυρο στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού του, στην περιοχή Ηauts-de-Seine). Και σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσίαζε.

Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης ήταν όμοιος με αυτόν που εφάρμοσαν τρεις άνδρες, οι οποίοι στις 20 Δεκεμβρίου διέρρηξαν το σπίτι της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας«Vitaa». Μάλιστα η καλλιτέχνις και τα μέλη της οικογένειάς της βρίσκονταν εντός του σπιτιού.

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης και πρόωρες εκλογές: Πώς η συζήτηση μετατοπίστηκε στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση

Η διαρροή περί πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, άνοιξε τον δρόμο για νέες κομματικές κινήσεις και άλλαξε το επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης από τη φθορά της κυβέρνησης στον ανταγωνισμό για τη δεύτερη θέση.

Δένδιας για το ουκρανικό θαλάσσιο drone ανοιχτά της Λευκάδας: «Εξαιρετικά επικίνδυνο – η Ουκρανία μάς οφείλει συγγνώμη»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σχολίασε το περιστατικό με ουκρανικό θαλάσσιο drone γεμάτο εκρηκτικά που εντοπίστηκε ανοιχτά της Λευκάδας, καθώς και την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο.

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η μεταχείριση των συλληφθέντων του Global Sumud Flotilla – Διάβημα προς το Ισραήλ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τη συμπεριφορά του Ισραηλινού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας απέναντι σε πολίτες του στολίσκου προς τη Γάζα και ζητά άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων, ενώ Γαλλία, Ιρλανδία και Ιταλία προχωρούν σε έντονες διαμαρτυρίες.

Υποκλοπές: Κυβερνητικές αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ για διαρροές από την Επιτροπή Θεσμών – Απαντήσεις από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και αντιδράσεις Κακλαμάνη

Κυβερνητικές πηγές καταγγέλλουν διαρροή αποσπασμάτων από απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για απόπειρες συγκάλυψης και θεσμικές εκτροπές.

Μυστήριο η έντονη οσμή στην Αττική: Μετεωρολογική ανάλυση δείχνει προς Σαρωνικό

Η αιτία της έντονης οσμής που κάλυψε περιοχές της Αττικής παραμένει αδιευκρίνιστη, με νέα μετεωρολογική διερεύνηση και επιστημονικές εκτιμήσεις να στρέφουν το ενδιαφέρον προς την παραλιακή ζώνη και τον Σαρωνικό.

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες