Άνοιξε το Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη για το Ραμαζάνι μετά από 102 χρόνια – Δείτε φωτογραφίες

Μετά από 102 χρόνια, το Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος της δημοτικής Πινακοθήκης, άνοιξε για την τελετή λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου.

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών φτάνουν στον χώρο προκειμένου να προσευχηθούν, ενώ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιμετρικά του χώρου είναι ιδιαίτερα αυξημένα, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στην είσοδο και να πραγματοποιούν ελέγχους όπου χρειάζεται.

Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και η πρώτη προσευχή ξεκίνησε στις 07.30, από τον Αιγύπτιο Ιμάμη Τάχα Απντελγκαλίλ, Έλληνα πολίτη και μέλος της θρησκευτικής επιτροπής του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας.

Η προσευχή, που ολοκληρώθηκε μετά από μισή ώρα, τελέστηκε στα αραβικά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κήρυγμα στα αραβικά και στα ελληνικά.

Μια κοπέλα από την Ινδονησία, που σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έφτασε σήμερα στο Γενί τζαμί. «Είμαι πολύ χαρούμενη που πρώτη φορά ανοίγει για εμάς και γιατί εδώ μπορώ να βρω την Μουσουλμανική μου οικογένεια και μπορώ να γιορτάσω το Ραμαζάνι».

Δείτε φωτογραφίες:

tzami-6
tzami-7
tzami-8
tzami-9
tzami-10
tzami-11
tzami-12

Ροή Ειδήσεων

«Έκλεισε» ο Καμαρά στον Παναθηναϊκό»

Την απόκτηση του Ετιέν Καμαρά φαίνεται να ολοκλήρωσε ο...

ΥΠΕΘΟΟ: Tι αλλάζει στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Με σωρεία αλλαγών, λαμβάνοντας υπόψιν και τα σχόλια φορέων...

ΗΠΑ-Ιράν: Ο πρόεδρος Τραμπ υπόσχεται να στείλει το «μνημόνιο κατανόησης» στο Κογκρέσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι...

Μαρινάκης: Αυτό που κάνουμε εμείς είναι πολιτική, αυτό που κάνει η αντιπολίτευση είναι πυροτεχνήματα

Στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στις προτάσεις της αντιπολίτευσης...

Άγιο Όρος: Αύξηση 30% φέτος στους επισκέπτες – Πρώτοι οι Ρουμάνοι

«Το ταξίδι προς το Άγιον Όρος αρχίζει ήδη από...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες