Οι … σένσορες του κ. Στυλιανίδη, ο αποδιοπομπαίος Περιφερειάρχης, η ανικανότητα των ακριβοπληρωμένων μάνατζερ και οι ευθύνες της κυβέρνησης

Από ό,τι κατάλαβα, υπεύθυνοι για όσα ζήσαμε το το διήμερο αυτό, είναι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η Αττική Οδός και η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

του Θοδωρή Καλούδη

Τον κ. Πατούλη τον «έδωσε» κανονικά η κυβέρνηση με ένα φαρμακερό βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας». Τις εταιρείες τις εκτέλεσε ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία υπουργός.

Και πράγματι κ. Πατούλης φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού δεν φάνηκαν «επί του πεδίου» οι προκαταβολικές «πρόζες» του στα ΜΜΕ ότι η Περιφέρεια είναι «πανέτοιμη» και με «σύγχρονα μέσα» θα αντιμετωπίσει την επερχόμενη καταιγίδα του χιονιά. Οι βασικές αρτηρίες της πρωτεύουσας – που είναι ευθύνη της Περιφέρειας – έκλεισαν και η κυκλοφορία παραδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου χάος.

Η Αττική Οδός εξετέθη ανεπανόρθωτα. Ακόμα και μικρομεσαίοι μάνατζερς θα τα κατάφερναν καλύτερα. Οι υπεύθυνοι δεν εγκλώβισαν μόνο τους πολίτες – πελάτες τους στα χιόνια, την πείνα, τη δίψα και την αφόρητη ταλαιπωρία. Δημιούργησαν τεράστια «περιφερειακά» προβλήματα κυκλοφορίας και συνετέλεσαν σε ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα.

Το ίδιο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα έκανε μούσκεμα και έδειξε την ίδια ανάλγητη συμπεριφορά προς τους πολίτες – πελάτες της.

Όμως υπάρχει και η Πολιτεία. Και εδώ την κυρίαρχη ευθύνη την έχει ο «έμπειρος» υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης. Δεν μας έπεισε στις συνεχείς «απολογίες» του με όσα μας είπε. Και ναι μεν κ. Στυλιανίδη δεν έχουν έρθει ακόμα στο υπουργείο σας οι … σένσορες που περιμένετε και βεβαίως «δεν έχει ολοκληρωθεί» η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών σας. Αλλά στη μάχη της αναμενόμενης από ημέρες χιονο-καταιγίδας, αποδειχτήκατε λίγος, παρά τις διαφημιζόμενες ευρωπαϊκές περγαμηνές σας. Θα ήταν πιο αξιοπρεπές να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Όπως καλό θα είναι να αναλάβει της ευθύνες της και η κυβέρνηση και να παραδεχθεί δημοσίως τις αστοχίες που έγιναν αυτό το διήμερο από τον κρατικό μηχανισμό, αποφεύγοντας να ωραιοποιήσει την κατάσταση ή να στείλει το μπαλάκι σε όσους έμειναν (δικαίως) με τον μουτζούρη στα χέρια.

Ο κ. Μητσοτάκης, που θα μιλήσει για όλα αυτά στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, γνωρίζει καλά, ότι το κλίμα δεν το διαμορφώνουν μόνο οι στρατηγικές πρωτοβουλίες του, αλλά καλώς ή κακώς η δύσκολη καθημερινότητα. Και σε αυτό το πεδίο η κυβέρνηση του έχει δεχτεί αρκετά γκολ…

Πηγή: economico.gr

Γιώργος Πατούληςκακοκαιρία «Ελπίς»ΤΡΑΙΝΟΣΕΧρήστος Στυλιανίδης