Παγώνη για μηνιγγίτιδα: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αποτελούν μία δύσκολη κατάσταση, γι' αυτό πάει ο ΕΟΔΥ Πάτρα

Για τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα που έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη χώρα μας μίλησε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη είπε πως από τα τρία κρούσματα που υπάρχουν στην Πάτρα, τα δύο «πάνε καλύτερα». Ο 20χρονος που διαγνώσθηκε χτες 6 Μαρτίου, βρίσκεται διασωληνομένος στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ανησυχία λόγω αποκριών

Τόνισε πως οι γιατροί έχουν αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές τη νόσο της μηνιγγίτιδας. «Ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι δύσκολος. Μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο. Ξεκινάει με πονοκέφαλο, πυρετό και εξανθήματα. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια και τις επιφάνειες, έχουν δοθεί οδηγίες στην ΥΠΕ», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που στην Πάτρα υπάρχει πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων η κα Παγώνη τόνισε ότι «πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση» και ότι γι’ αυτόν τον λόγο κατεβαίνει ο ΕΟΔΥ στην Πάτρα.

Για το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα

Αναφερόμενη στο εμβόλιο για τον έρπη ζωστήρα το οποίο κοστίζει 165 ευρώ, δήλωσε πως παρ’ όλο που δεν είναι υποχρεωτικό, πρέπει να γίνεται για να προφυλάσσεται η υγεία. «Είναι εμμέσως υποχρεωτικό. Όσοι είναι άνω τον 60 με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να το κάνουν».

Για τον κορωνοϊό

Τέλος για τον Covid-19 δήλωσε πως «δεν είπαμε πως τελειώσαμε με τον Covid. Τελειώσαμε από το εμβόλιο για αυτήν την χρονιά. Κάθε χρόνο θα κάνουμε εμβόλιο. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να εμβολιάζονται. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, όπως και οι υποπαραλλαγές του, απλά έχει αλλάξει ο τύπος τους».

ΕΛΛΑΔΑκαιρόςΠαγώνηυγεία