Πώς θα μπορούμε να ελέγχουμε την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, ώστε να επηρεάζεται θετικά η λειτουργία των ορμονών, του ανοσοποιητικού, της χλωρίδας του εντέρου και να αποφεύγεται η δημιουργία φλεγμονών στο σώμα μας;
Ο ολιστικός σύμβουλος υγείας που έχει ειδικευτεί στο Health coaching, Παναγιώτης Τσινταβής, στα πλαίσια του 8ου Therapy Planet Festival αυτή την Κυριακή στις 20.30 το απόγευμα θα δώσει μια ομιλία για την αντιφλεγμονώδη διατροφή και θα εξηγήσει πως επηρεάζονται τα κύτταρά μας από οτιδήποτε συμβαίνει μέσα και έξω από το σώμα μας.
Τα κύτταρα μας επηρεάζονται άμεσα βιοχημικά από το φαγητό που καταναλώνουμε, αλλά δεν επηρεάζονται μόνο από αυτό. Το άγχος, οι τοξίνες, η άσκηση, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας, όλα δημιουργούν στο σώμα βιοχημικές αντιδράσεις, έκκριση ορμονών (πχ. κορτιζόλη και αδρεναλίνη), επιρροές στο ανοσοποιητικό και στη χλωρίδα του εντέρου μας με φυσικό τελικό αποδέκτη τα κύτταρά μας.
Τα κύτταρα δεν κάνουν διακρίσεις στο πως θα επηρεαστούν.
Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας μέσα και έξω από το σώμα μας αποτελεί τροφή για τα κύτταρά μας, καλή και κακή.
Φυσικά, δεν μπορούμε να αλλάξουμε και να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή μας και στον κόσμο ούτε και υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορούμε όμως να κάνουμε καλύτερες επιλογές στα πράγματα που μπορούμε να επηρεάσουμε.
Θα εξερευνήσουμε μαζί μια καινούργια, φρέσκια, σύγχρονη προσέγγιση για το τι είναι διατροφή και θα μάθουμε γιατί η τροφή κάποιου μπορεί να είναι το δηλητήριο κάποιου άλλου.
Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε την έννοια της βιομοναδικότητας, τι πραγματικά είναι η ζάχαρη, ποια φαγητά είναι επεξεργασμένα, ποιες πρωτεΐνες να επιλέγουμε, ποιος ο ρόλος των Ωμέγα-3 λιπαρών στις φλεγμονές (στις σιωπηλές χρόνιες ενεργοποιήσεις του ανοσοποιητικού μας που οδηγούν σχεδόν σε όλες τις χρόνιες ασθένειες όπως καρδιοπάθεια, καρκίνο, διαβήτη, άνοια, κατάθλιψη, παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α.) και θα κλείσουμε αναφέροντας ποια φαγητά είναι πιθανότερο να προκαλούν τα περισσότερα συμπτώματά μας και γιατί.
Το φαγητό είναι πληροφορία, όχι απλά θερμίδες. Eπηρεάζει τη λειτουργία των γονιδίων, τις ορμόνες, το ανοσοποιητικό, ακόμα και τη χλωρίδα του εντέρου. Κυριολεκτικά, το φαγητό ελέγχει κάθε λειτουργία μέσα στο σώμα μας. – Mark Hyman, MD
Περισσότερα για την διατροφή στο site: Παναγιώτης Τσινταβής | Ολιστικός Σύμβουλος Υγείας