Οι χωρισμένοι το μετανιώνουν πέντε χρόνια μετά...

Γνωρίζαμε για τα εφτά χρόνια… φαγούρας ενός γάμου. Σύμφωνα με την εμπειρία που καταθέτει ένας Βρετανός πρώην ανώτατος δικαστικός – την οποία επιβεβαιώνουν και τα σχετικά στοιχεία – υπάρχουν και τα πέντε χρόνια… μετανοίας για όσους προχωρούν σε διαζύγιο, καθώς τα ζευγάρια που χωρίζουν είναι πιθανόν να μετανιώσουν για την απόφασή τους πέντε χρόνια μετά την έκδοση του διαζυγίου.

Αιτία γι’ αυτή την μεταμέλεια είναι, σύμφωνα με τον σερ Paul Coleridge, ότι οι διαζευγμένοι, σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν υποστεί και συνειδητοποιήσει τις συνέπειες αυτής τους της απόφασης, αναφέρει σε δημοσίευμά η εφημερίδα Daily Mail. Ένα στα πέντε ζευγάρια αναθεωρεί στην πενταετία και θεωρεί πως έπρεπε να έχει κάνει προσπάθεια να σώσει το γάμο του.

“Ασφαλώς υπάρχουν περιπτώσεις που το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο”, παραδέχεται ο σερ Coleridge. “Δεν παρέμεινα στα δικαστήρια 40 χρόνια χωρίς να γνωρίζω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλύτερα για τα μέλη να χωρίζουν. Απλά έγινε ξεκάθαρο σε εμένα ότι αρκετοί άνθρωποι στην πενταετία εύχονται να μην το είχαν κλάνει.

Σημειώνεται ότι ο σερ Paul, που αποσύρθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο αφού εντάχθηκε στο Marriage Foundation δήλωσε σε εκπομπή του BBC ότι η διάλυση της οικογένειας αποτέλεσε “μάστιγα της κοινωνίας”.

Την εκτίμησή του ότι οι χωρισμένοι το μετανιώνουν επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του δικηγορικού γραφείου Seddons, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό των “μετανοούντων ανέρχεται στο 22%. Επιπροσθέτως, στα 867 διαζευγμένα ζευγάρια, το 21% μετάνιωσε τον τρόπο που χώρισε, το 33% τον τρόπο που επηρέασε τα παιδιά τους, ενώ το 24% εύχεται να είχε αποφύγει τις οικονομικές συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ένα στα πέντε ζευγάρια δεν είχε μετανιώσει για τίποτα σχετικά με το διαζύγιό του.

διαζύγιο