Φαγητό στο εξωτερικό: Τι πρέπει να προσέχεις;

Τι να προσέχεις όταν τρως στο εξωτερικό.

Τα βασικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις στο εξωτερικό για να μην υποφέρεις από στομαχικές διαταραχές, σύμφωνα με το shape.gr είναι τα εξής:

1. Η απόλαυση της δοκιμής άλλων γεύσεων με ασφάλεια

Παίρνουμε περισσότερη ευχαρίστηση από τις εμπειρίες της ζωής (συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής ενός άγνωστου για εμάς φαγητού) σε σύγκριση με τα υλικά αγαθά, αναφέρει η επιθεώρηση Journal of Positive Psychology. Εξάλλου, ποιος θέλει να σπαταλήσει μια ώρα των διακοπών σε ένα φαστφουντάδικο; Για να προσφέρεις λίγη περιπέτεια στο φαγητό σου χωρίς να υποφέρεις μετά, δοκίμασε αυτά τα tips από τον Andrew Zimmern, οικοδεσπότη της εκπομπής Bizarre Foods στο Travel Chanel. O Andrew έχει φάει τα πάντα στις επισκέψεις του σε έξι ηπείρους…

2. Να προσέχεις το νερό

Σε κάποιες χώρες, είναι σοφό να αποφεύγεις οτιδήποτε μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με μη φιλτραρισμένο νερό βρύσης, ανάμεσά τους πάγο, χυμούς φρούτων, πλυμμένες σαλάτες και -ναι- παγωτό, το οποίο συχνά φιλοξενεί επικίνδυνα βακτήρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αντί να φας κομμένα φρούτα που μπορεί να έχουν πλυθεί με νερό βρύσης, “επισκέψου την τοπική αγορά και αγόρασε φρούτα με τη φλούδα τους, μετά ξεφλούδισέ τα μόνη σου και πλύνε τα με εμφιαλωμένο νερό”, προτείνει ο Zimmern. Για να δεις τι παίζει με το νερό στον προορισμό που πηγαίνεις, επισκέψου το www.cdc.gov/travel. Όταν έχεις αμφιβολία, ο ΠΟΥ λέει πως τα εμφιαλωμένα ροφήματα είναι πάντα πιο ασφαλή.

3. Πάρε μαζί σου φάρμακα.

Όσο προσεκτική και αν είσαι, είναι έξυπνο να πάρεις μαζί σου κάποιο φάρμακο που ανακουφίζει το αναστατωμένο στομάχι. Αν νιώσεις αφυδατωμένη πάρε ένα πόσιμο διάλυμα αλάτων που θα το βρεις στα περισσότερα φαρμακεία. Ή φτιάξε ένα δικό σου διαλύοντας 6 κ.γλ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. αλάτι σε 1 λίτρο εμφιαλωμένο νερό και πιες το.

4. Αναζήτησε καντίνες φαγητού.

Δεν έχεις τίποτε να φοβάσαι αν θέλεις να δοκιμάσεις το φαγητό του δρόμου, αρκεί να ακολουθείς το βασικό κανόνα του Zimmern – είτε αγοράζεις ένα hot dog στη Νέα Υόρκη ή ένα pork bun σε μια αγορά του Πεκίνου: “Το ζεστό φαγητό θα πρέπει να είναι ζεστό -ψάξε για ατμό και τσιτσίρισμα- και το παγωμένο φαγητό θα πρέπει να είναι παγωμένο”. Για να βρεις το πιο νόστιμο φαγητό, ψάξε στις υπαίθριες αγορές να δεις ποιος πωλητής έχει τον περισσότερο κόσμο και παρακολούθησε την προετοιμασία του φαγητού. “Να εμπιστεύεσαι πάντα τους χαρούμενους σεφ που έχουν χαρούμενους πελάτες”, λέει. “Αν δεν τα δω και τα δύο αυτά, δεν τρώω”.

εξωτερικόφαγητό