Οι άνδρες δρομείς πιο ανταγωνιστικοί από τις γυναίκες

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Grand Valley State, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, οι άνδρες δρομείς τείνουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί από τις γυναίκες καθώς όπως όλα δείχνουν, διακατέχονται από μια βαθιά επιθυμία να νικήσουν τους ανταγωνιστές τους.

Η μελέτη συμπεριέλαβε 1.147 δρομείς μεγάλων αποστάσεων και τα συμπεράσματα της δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PeerJ. Η ερευνητική ομάδα μελέτησε κορυφαίους δρομείς από το συγκεκριμένο άθλημα και ανακάλυψαν ότι οι άντρες αθλητές είναι πιο ανταγωνιστικοί και έχουν πιο μεγάλη επιθυμία να νικήσουν ενώ οι γυναίκες είναι πιο αφοσιωμένες και σε άλλες πτυχές της ζωής τους πέραν του αθλητισμού.

Όπως επισημαίνουν, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ατομικής μεταβλητότητας, με ορισμένες γυναίκες να επιδεικνύουν ισχυρότερο ανταγωνιστικό πνεύμα από τους άντρες. Οι επιστήμονες σημείωσαν επίσης, ότι η μελέτη αυτή θα μπορούσε να γενικευθεί και σε άλλους τομείς, πέραν του αθλητισμού, όπως για παράδειγμα στον επαγγελματικό στίβο,  όπου τα αποτελέσματα της είναι σίγουρο ότι θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό.

άνδρες δρομείςανταγωνιστικοίγυναίκες