Το Twitter έχασε τα δύο τρίτα της αξίας του από τότε που το αγόρασε ο Μασκ

Η αξία του Twitter έχει μειωθεί κατά σχεδόν δύο τρίτα από τότε που ο Έλον Μασκ απέκτησε την εταιρεία τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με τα δεδομένα ενός από τους λίγους εξωτερικούς επενδυτές της εταιρείας.

Η Fidelity, η οποία είναι διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που κατείχε μικρό μερίδιο στο Twitter μετά την απόκτηση της επιχείρησης από τον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων, ανέφερε σε εταιρική κατάθεση ότι το μερίδιό της αξίζει τώρα μόλις κάτω από 6,6 εκατ. δολάρια.

Αυτό θα αποτιμούσε τη συνολική αξία της εταιρείας, η οποία πλέον ονομάζεται επίσημα X Holdings Corp, σε μόλις 14,75 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Fidelity κατέχει μερίδιο ύψους 386 εκατ. δολαρίων στην SpaceX και άλλα 849 εκατ. δολάρια στην Tesla, αμφότερες εταιρείες του Έλον Μασκ.

Μέρος από το προσωπικό του Twitter, όσο ήταν εισηγμένο στο χρηματιστήριο, είχε δικαιώματα αγοράς μετοχών, υπενθυμίζει ο Guardian. Αυτά ακριβώς τα δικαιώματα ο Μασκ είχε προσφερθεί να αποτιμήσει σε περίπου 20 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα τη Wall Street Journal, μια παραδοχή ότι η αξία της εταιρείας είχε μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Μετά την ανάληψη της εταιρείας από τον Μασκ ένα τεράστιο κύμα απολύσεων και παραιτήσεων μείωσε το προσωπικό σε όλο τον κόσμο κατά περισσότερο από 70%. Ωστόσο, ο περιορισμός του κόστους που εφάρμοσε ο Μασκ επισκιάστηκε από το πλήγμα στα έσοδα που προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη διοίκηση.

Ο Μασκ ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ότι θα αναλάβει η Λίντα Γιακαρίνο, πρώην στέλεχος του NBC. Ο ίδιος θα παραμείνει πρόεδρος.

TwitterΚόσμοςΜασκοικονομίατεχνολογία