Οξύνεται η αντιπαράθεση για τη γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων

Να μην μπουν εμπόδια στην γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων ζητά μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, η Ομάδα Χίνξτον (Hinxton Group), σε αντίθεση με το αίτημα συναδέλφων τους να υπάρξει «μορατόριουμ» στη γενετική τροποποίηση, μια δυνατότητα την οποία πλέον παρέχει η γενετική τεχνολογία, ιδίως η νέα τεχνική Crispr.

Η Ομάδα Χίνξτον, που δημιουργήθηκε το 2006, είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο από περίπου 30 ειδικούς στην έρευνα πάνω στα βλαστοκύτταρα, στη βιοηθική και στη χάραξη πολιτικής. Συναντήθηκαν στη Βρετανία και μόλις έδωσαν στη δημοσιότητα μια έκθεση με τα επιχειρήματά τους, προκειμένου να επηρεάσουν τον δημόσιο διάλογο που έχει φουντώσει διεθνώς πάνω στο επίμαχο ζήτημα, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και το «Science».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, οι υπέρμαχοι της γενετικής τροποποίησης υποστηρίζουν ότι η συνέχιση της σχετικής έρευνας στα ανθρώπινα έμβρυα πρέπει να επιτραπεί, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της βιολογίας τους. Όμως η Ομάδα δήλωσε ότι, προς το παρόν, δεν τάσσεται υπέρ της γέννησης γενετικά τροποποιημένων μωρών.

ανθρώπινα έμβρυαγενετική τροποποίηση