Ο Γιάννης Πολίτης για τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες και για την παράμετρο που θα κρίνει τον χρόνο των εκλογών (Εvening Report-Action24, 30/1/2019)

Στην εκπομπή «Evening Report» του Αction 24 ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Πολίτης για να σχολιάσει την επικαιρότητα.

[ Δείτε την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο: Evening Report 30-01-2019 ]

Οι καλεσμένοι του Γιώργου Κουβαρά (Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019), Γιάννης Πολίτης, Αντώνης Παπαγιαννίδης,Χριστίνα Κοραή, Μαρία Καρακλιούμη, Μάκης Προβατάς καθώς και ο Σπύρος Λυκούδης σχολίασαν τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες, τα εμπόδια των ονομαστικών ψηφοφοριών καθώς και το πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση, ενώ δεν μπορούσε να μην αναφερθούν και στο περιστατικό με την… γκαζόζα.

“Η μικρογραφία της κοινωνίας”

Εκκινώντας τον σχολιασμό του για τα πολιτικά τεκταινόμενα, ο Γιάννης Πολίτης, στον απόηχο όλων των τραγελαφικών, για πολλούς, περιστατικών εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, επεσήμανε ότι η Βουλή αποτελεί την μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας.

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής χαρακτήρισε “πολιτικά γελοίο” αυτό που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες, που όμως “θεσμικά στέκει”.

“Γίναμε δεσποτάδες για να καθόμαστε και όχι να τρέχουμε” είπε χαρακτηριστικά, για να περιγράψει τις προτεραιότητες των βουλευτών, οι οποίοι “έχουν καλομάθει και τώρα θα αναγκάζονται να πηγαίνουν καθημερινά στη Βουλή και να ψηφίζουν”.

“Το στοιχείο στο οποίο ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Μεταφέροντας το ρεπορτάζ του, ο Γιάννης Πολίτης ανέφερε εκείνο το στοιχείο στο οποίο “ποντάρει” ο ΣΥΡΙΖΑ: στη βαρεμάρα των πολιτικών του αντιπάλων, καθώς μετά από κάποιες πρώτες διαδικασίες ονομαστικής ψηφοφορίας για τα νομοσχέδια θα διαμαρτυρηθούν ώστε να μην πηγαίνουν στη Βουλή, κάτι που γίνεται συνεχώς, όπως είπε.

Τόνισε ωστόσο, ότι τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει αν θα τρέχουν οι βουλευτές του να ψηφίσουν, γιατί ξέρει ότι την πλειοψηφία την έχει.

“Από τί θα εξαρτηθεί ο χρόνος των εκλογών”

“Ο χρόνος των εκλογών θα εξαρτηθεί από τις δημοσκοπήσεις” τόνισε στη συνέχεια ο Γιάννης Πολίτης. Εξηγώντας ότι το Μαξίμου θα αρχίσει να μετράει τα ευρήματα ειδικά για τις Ευρωεκλογές, από τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα καταλήξει για την εκλογική ημερομηνία.

“Εάν δει ότι η διαφορά έγκειται στις 4-5 μονάδες θα πάει τον Οκτώβριο, εάν η διαφορά κυμαίνεται μεταξύ 10-11 τότε θα προκηρύξει τον Μάιο” εξήγησε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας την παράμετρο του εκλογικού αιφνιδιασμού.

“Χειρονομίες καλής θέλησης προς τον Καμμένο”

Παρά το όχι και τόσο βελούδινο διαζύγιο, όπως αποδεικνύεται, η φιλία Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει σπάσει, δήλωσε ο δημοσιογράφος, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προβεί σε “χειρονομίες καλής θέλησης”, ώστε να μην αφήσει τον Πάνο Καμμένο χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, είτε δια της ερμηνείας του κανονισμού της Βουλής είτε δια του Κουϊκ.

“Στο πλευρό των Ευρωπαίων ηγετών”

Ο Αλέξης Τσίπρας οργανώνει την καλή του ήττα, γιατί ό,τι ήταν να χάσει το έχασε. Απευθύνεται στο 30% που συμφωνεί με τη λύση του Σκοπιανού, και από αυτό το 30 θέλει να πάρει το 25-27. Επίσης, ζει για τα στιγμιότυπα δίπλα στους Ευρωπαίους ηγέτες, σημείωσε ο δημοσιογράφος. Με την υποδοχή που του έχει επιφυλάξει η Κεντροαριστρερά στην Ευρώπη, έχει γητευτεί. Θέλει επίσης να εδραιωθεί στην Κεντροαριστερά της Ευρώπης, συμπλήρωσε ο Γιάννης Πολίτης.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την εκπομπή, με τον σχολιασμό του Γιάννη Πολίτη και των συνομιλητών του:

 

 

 

Action 24Evening ReportΓιάννης Πολίτηςεκλογές